The Trip to Greece

recensie The Trip to Greece

De komische dramafilm The Trip to Greece gaat wederom over Steve Coogan en Rob Brydan. Dit keer belanden ze in Griekenland, waar ze in de voetsporen treden van Odysseus. Wat wij van The Trip to Greece vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Steve Coogan en Rob Brydan belanden dit keer in Griekenland, waar ze in de voetsporen treden van Odysseus. Ze snuiven de Griekse cultuur op en leren meer over de geschiedenis van het land. Dat alles natuurlijk onder genot van lokale gerechten. En tijdens die gerechten komen weer veel onderwerpen voorbij en ontkomen de wereldsterren niet aan de impressies van de twee.

Ons eindoordeel?

Ik begin een beetje in herhaling te vallen, maar alle The Trip films vind ik dus heerlijk. Letterlijk en figuurlijk. Naast het lekkere eten met fraaie beelden uit de keuken en de mooie landschappen zit er namelijk ook heerlijk Britse humor in. In The Trip to Greece zien we wederom Steve Coogan en Rob Brydon, want zij maken deze films tot een succes, samen met regisseur Michael Winterbottom. En is het uitgemolken? Misschien wel, maar iets wat werkt herhaal je. Dus nu is het wachten op het moment dat ze een keer in Nederland stamppot komen eten. Al schijnt het dat dit echt de laatste is.

Er zit ook een constante in alle vier de films, want er is er geen een die er met kop en schouder boven uitsteekt en geen een die slecht is. Ze zijn allemaal gelijkwaardig. Dat is met dit vierde deel ook zo. Het merendeel van de tijd zit je te lachen om, zo naar het lijkt, scriptloze humor en imitaties. Het leuke is dan, als ze zelf al niet zeggen wie ze nadoen, om te raden wie ze nadoen.

Los daarvan nemen ze ook de hak op zichzelf en blijkt uit veel ook de onzekerheid die schuilgaat achter al die grappen. De scène met de Griekse maskers is een voorbode, maar ook de zoveelste afwijzing – van niet de minste – en het teruggrijpen naar een acteerprestatie uit het verleden. Helemaal naar het einde toe blijkt dat maar. Humor maakt plaats voor drama. Iets weglachen houdt een keer op. Een keer moet je de confrontatie aangaan. Voor de film was dit ook wel goed, want na een uur vol met dezelfde humor was deze kanteling wel fijn.

The Trip to Greece is weer heerlijk herkenbaar. Lekker eten, mooie landschappen, humorvol, maar deze keer ook iets meer ruimte voor drama.

Regie: Michael Winterbottom
Cast: Steve Coogan | Rob Brydon
Speelduur: 103 minuten
Releasedatum:
12-5-2021 | VOD via Picl

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.