The Sweet East

recensie The Sweet East

Waardering: 3.5 uit 5.

De dramafilm The Sweet East gaat over Lilian, die tijdens een excursie haar collegeleden uit het oog verliest. Ze struint vervolgens de oostkust van Amerika af. Wat wij van The Sweet East vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Lilian is met haar mede-collegeleden op excursie in Washington als ze door omstandigheden de groep uit het oog verliest. Ze ontmoet verschillende mensen aan de oostkust en lijkt steeds weer nieuwe vrienden te maken. Niet voor lang, want elke keer besluit ze om verschillende redenen haar eigen weg te gaan. En dat terwijl het thuisfront op zoek naar haar is.

Ons eindoordeel?

Enkele acteurs uit The Sweet East kun je kennen van successeries of -film. Ayo Edebiri (The Bear), Jacob Elordi (Euphoria) en Simon Rex (Red Rocket) spelen allemaal een bescheiden maar desalniettemin opvallende bijrol. En dan speelt Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always – 2020) ook nog eens de hoofdrol. Overigens is deze film een echte Indiefilm, met de hoofletter i (gemakshalve met een kleine letter, anders denk je wellicht dat het de l is). Low budget tot en met (een beetje jaren ’80 stijl), met een scenario dat ze tijdens het filmen bedacht lijken te hebben.

Een uitdagend scenario is het zeker, net als de expliciete beelden die je je soms ziet, waarbij Talia aan een roadtrip begint waarvan ze het einde niet kent. Als kijker vraag je jezelf ook af waar dit naartoe gaat. Ten positieve, want de makers maken je wel nieuwsgierig. Noem het heerlijk fout. Deze roadmovie laat zien hoe naïef een jong meisje kan zijn, maar de mensen die ze tegenkomt nog veel meer. Haar mooie koppie brengt haar veel, zonder dat ze daar de consequenties van in wil / lijkt te zien. Veeleisend is ze, zonder te weten waarom dat zo is. Enkele schoonheidsfoutjes moet je ze wel vergeven in het scenario, waarbij ze gebruik maken van verschillende hoofdstukken. Niet al die hoofdstukken lijken af of zorgen voor onbeantwoorde vragen, want waar is dat geld bijvoorbeeld gebleven?

The Sweet East is een Indiefilm met de hoofdletter i. Een uitdagend scenario dat pas tijdens het filmen bedacht lijkt te zijn, zonder echt te weten waar het verhaal naartoe gaat. Heerlijk fout en authentiek.

Regie: Sean Price Williams
Cast: Talia Ryder | Earl Cave | Simon Rex
Speelduur: 104 minuten
Releasedatum: 9-5-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.