The Student

Recensie The Student

Het Russische The Student is een donkere film waarin geloof een belangrijke rol speelt. In dit geval over een jonge student die, door met citaten uit de Bijbel te strooien, iedereen om hem probeert te overtuigen van zijn geloof. Wat wij vinden van deze best wel indringende film, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Venya is een jonge student die uit geloofsoverwegingen niet mee wil doen met de zwemles op school. De vrouwen zijn te schaars gekleed, aldus Venya, en dat mag niet volgens de Bijbel. De discussie barst los en al snel krijgt hij gelijk. Venya grijpt zijn kans en gaat verder. Want de evolutietheorie is ook allemaal maar onzin, en wat te denken van seksuele voorlichtingen? Overbodig toch? Zijn biologielerares is fel tegen de gedachtegangen van Venya, maar het schoolbestuur lijkt daar anders over te denken. Wie gaat er gelijk krijgen?

Ons eindoordeel?

The Student is een film die best wel angst aanjaagt. Zonder al te veel te verklappen komt dat doordat de film laat zien wat voor invloed iemand met overredingskracht kan hebben. Ook als diegene Bijbelcitaten op zijn eigen manier interpreteert. Die citaten komen overigens wel erg vaak voorbij, maar dragen wel weer bij aan het verhaal. Overigens bevat The Student ook een vleugje humor en zijn de beelden zo geschoten, dat het lijkt alsof je er zelf bij bent. Licht speelt daarbij een belangrijke rol. Toeval? Wij denken van niet, want Venya heeft tenslotte het licht gezien.

Regisseur: Kirill Serebrennikov
Cast: Pyotr Skvortsov | Viktoriya Isakova | Yuliya Aug |
Speelduur: 118 minuten

Share

5 gedachtes over “The Student

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.