The Snowman

recensie The Snowman

De misdaadthriller The Snowman gaat over de aan alcohol verslaafde rechercheur Harry Hole. Aan hem de taak, samen met een jonge rechercheur, om de seriemoordenaar te vinden, die als handtekening griezelige sneeuwpoppen achterlaat. Wat wij van The Snowman vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Harry Hole is een rechercheur die wel van een borrel houdt. Samen met een nog jonge rechercheur gaat hij op zoek naar een seriemoordenaar, die als handtekening griezelige sneeuwpoppen achterlaat. Welk hoofddoel heeft de seriemoordenaar eigenlijk? En waarom is zijn collega zo ijverig?

Ons eindoordeel?

Er was veel te doen om The Snowman. Een slechte film volgens velen. Wij delen die mening niet, wat overigens ook niet betekent dat het een hele goede film is. Gewoon middelmaat. Fassbender is zeker weten beter in de wat serieuzere rollen. Deze boekverfilming, met een sterrencast, was misschien een te veilige keuze. Een te gemaakte keuze, waar weinig ruimte lijkt voor zijn acteurskwaliteiten.

De prachtige beelden waren een genot om te zien, zowel de shots, het landschap als de wat gekunstelde autoscènes. Het verhaal was ook wel spannend, maar ook wel weer voorspelbaar. Wij hadden al redelijk snel door waar het verhaal naar toe ging en zelfs wie de dader was. Dat doet toch wel wat af aan de kijkpret. Het feit dat Engelstalige acteurs allemaal Noren spelen vinden we gewoonweg storend. Alsof er geen Noorse acteurs en actrices waren die dit hadden gekund. Dan was de film misschien wel naar een hoger level getild. Aan de andere kant zou dat betekenen dat er misschien wel geen wereldwijde interesse was. Daar zijn dus keuzes in gemaakt.

Al met al is The Snowman dus middelmaat. Maar slecht? Nee, dat gaat ons toch echt te ver. Dat hij tegenviel kunnen we begrijpen. Daar hadden wij dan gelukkig geen last van na alle negatieve reacties. Hij kon alleen maar meevallen.

Regie: Tomas Alfredson
Cast: Michael Fassbender | Rebecca Ferguson | Charlotte Gainsbourg | J.K. Simmons | Val Kilmer
Speelduur: 119 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.