The Sisters Brothers

recensie The Sisters BrothersDe komische western The Sisters Brothers gaat over de gebroeders Sisters. De broers krijgen de opdracht Hermann Kermit Warm op te sporen en te vermoorden, vanwege een waardevol geheim. Wat wij van de boekverfilming The Sisters Brothers vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

In 1850 is in Amerika nog sprake van het Wilde Westen. De kogels vliegen er je om de oren, waar je ook komt. De gebroeders Sisters krijgen van The Commodore de opdracht Hermann Kermit Warm op te sporen en te vermoorden. Hij heeft namelijk een waardevol geheim. Om dat doel te bereiken huren zij op hun buurt weer Eli in. Al snel slaat de twijfel toe bij iedereen.

Ons eindoordeel?

The Sisters Brothers is een pareltje in beeld en geluid, werkelijk waar. Vooral het geluid, wanneer er weer een schot gelost werd. Pang! Pang! Keihard, alsof je er zelf bij was. Groot pluspunt. Maar dat is niet genoeg. Nee, zeker niet. Want om eerlijk te zijn was hij wel een beetje tra-haag. Hij was zelfs niet vooruit te branden. De peper ontbrak, waardoor de spanning eigenlijk ook geen moment voelbaar was. Maar dat is denken wij wel ook echt de bedoeling. Het ging meer om de onderlinge relaties, en niet alleen maar om het op de bandiet jagen. Grappig was hij af en toe ook wel. Je weet wel, van die gortdroge humor, die misschien alleen mannen leuk vinden. Een tikkeltje tegen het flauwe aan. Vermakelijk in ieder geval.

Er zat ook een prima opbouw in. Nogmaals, erg traag, maar er zat een opbouw in. Hoe langer je de film keek, hoe beter hij eigenlijk werd. Dat kwam door de ontwikkeling van de personages. Het tweede deel van de film was dan ook vele malen beter dan het eerste deel. Je zou bijna denken dat het een coming of age film was. En dat terwijl we toch echt naar een western keken.

Het acteerwerk was, met al die grote mannen, meer dan acceptabel. Alleen Jake Gyllenhaal viel tegen in zijn rol van Eli. Nog niet eens wat acteren betreft, maar meer vanwege zijn irritante Britse accent. Waarom weten wij niet, maar halve zinnen sprak hij met een accent en de andere helft zonder accent. Een beetje raar. Dan kun je beter niet praten, zoals Rutger Hauer, die The Commodore speelde. Hij had geen grote rol in de film, maar wel een belangrijke aandeel in het verhaal.

The Sisters Brothers is een film die zicht ontwikkelt terwijl je kijkt. Weliswaar op een hele trage manier, maar in beeld en geluid van een hoog niveau. En dan krijg je er de gortdroge humor gratis bij.

Regie: Jacques Audiard
Cast: Joaquin Phoenix | John C. Reilly | Jake Gyllenhaal | Riz Ahmed
Speelduur: 121 minuten

Share

Een gedachte over “The Sisters Brothers

  1. Er waren hier en daar wat mensen die lachten om de film, maar zelf had ik dat eigenlijk helemaal niet. Westerns zijn nooit m’n genre geweest, maar vond ‘m uiteindelijk wel ok.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.