The Shape of Water

recensie The Shape of Water

De fantasievolle thriller The Shape of Water gaat over de eenzame Elisa, die tijdens de Koude Oorlog in een zwaarbeveiligde laboratorium werkt. Als ze samen met een collega een geheim experiment ontdekt, verandert haar leven. Wat wij van The Shape of Water vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Tijdens de Koude Oorlog zijn er vele zwaarbeveiligde overheidslaboratoria gebouwd. Eén zo een laboratorium is in Amerika gebouwd. Elisa is daar werkzaam. Ze leidt een eenzaam en geïsoleerd bestaan. Als ze samen met collega Zelda een geheim experiment ontdekt, verandert haar leven voorgoed.

Ons eindoordeel?

The Shape of Water is een dromerig, liefdevol en modern sprookje. Wat dat betreft kunnen Assepoester en Doornroosje hun koffers wel pakken. Voor het overige is het verhaal – hoewel er een amfibie in voorkomt – redelijk inwisselbaar. Vervang het amfibie door een willekeurige vijand en je hebt ook een onmogelijk liefdesverhaal. In wezen niets anders wat ons betreft. Waar de film wel heel goed in slaagt, is het duidelijk maken dat het niets uitmaakt wie of wat je bent. Ben jezelf, behandel anderen net zoals je zelf behandelt wilt worden en je krijgt er veel liefde voor terug. The Shape of Water laat je, mede door de ingetogenheid, de humor en de liefde, de bioscoop met een glimlach verlaten.

Regie: Guillermo del Toro
Cast: Sally Hawkins | Octavia Spencer | Michael Shannon | Richard Jenkins
Speelduur: 119 minuten

Share

3 gedachtes over “The Shape of Water

  1. Voor mij is dit een absoluut meesterwerk: een kruising tussen Amélie Poulain en Beauty and the beast met prachtig acteerwerk, een meesterlijke score en een prachtige set decoration. Schitterend!

    1. Dat van Amélie snap ik wel een beetje. Dat had ik ook af en toe. Verder vond ik het een prettige en fijne film, maar die bij mij minder tot de verbeelding spreekt. Fijn dat jij hem zo goed vond.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.