The Rider

recensie The rider

De dramafilm The Rider gaat over Brady. Hij is een talentvolle rodeoster bij wie zijn schedel wordt vertrapt door een paard. Weg carrière. Wat nu? Wat wij van The Rider vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Brady is een talentvolle rodeoster en een paardentrainer. Als op een dag zijn schedel wordt vertrapt door een paard, houdt zijn carrière op. Er zit maar één ding voor hem op, terug naar huis gaan. Wat nu? Op zoek naar jezelf dan maar. De reis naar huis is alleen wel een lange reis. Een reis ook waarop Brady meerdere personen tegenkomt.

Ons eindoordeel?

We hebben weer een meesterwerk te pakken hoor. Wat een prachtige en vooral ook liefdevolle film zien we in The Rider. De constante strijd die Brady heeft met zichzelf kon haast niet beter in beeld worden gebracht. Want wordt het rodeorijden met als risico op een kort leven, of toch de zekerheid? Zijn vrienden en familie spelen hier een belangrijke rol in.

De mooiste scène is misschien wel als Brady zijn verstandelijk beperkte zusje vertelt waarom zijn paard dood moest. Dat paard is hij eigenlijk zelf. Brady, zijn vader en zijn zusje spelen zichzelf. Ook de overige rollen zijn personen die zichzelf spelen. En Chloé Zhao kan met recht een groot talent worden genoemd! Wij blijven haar in ieder geval in de gaten houden.

Puurder dan The Rider kun je het niet krijgen. Gaat dat zien, want een meesterwerk zoals deze zie je niet zo vaak!

Regie: Chloé Zhao
Cast: Brady Jandreau | Lilly Jandreau | Tim Jandreau | Lane Scott
Speelduur: 103 minuten

Share