The Red Turtle

Recensie The Red Turtle

Wij hebben inmiddels ook The Red Turtle gezien. Een lange dromerige animatiefilm die is geregisseerd door onze eigen Michael Dudok de Wit. Een man spoelt aan op een onbewoond eiland. Een ontmoeting met een mysterieuze rode schildpad verandert zijn leven. Wat wij van The Red Turtle vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Een man spoelt aan op een onbewoond eiland. Hij doet er alles aan om te ontsnappen van het eiland, maar een grote rode en mysterieuze schildpad lijkt dit te voorkomen. Zijn leven verandert wanneer er iets met de schildpad gebeurt.

Ons eindoordeel?

We kunnen er niet onderuit dat de prachtige muziek van Laurent Perez Del Mar een erg belangrijke rol speelt in The Red Turtle. De personages praten niet en de muziek zorgt ervoor dat je emotioneel betrokken raakt en blijft. Beeld en muziek kunnen dan ook niet zonder elkaar. Die fraaie beelden zijn op een korrelige manier verbeeld. Tot in detail kloppen de animatiebeelden. Het golvende water, de wind die door de bomen waait, maar ook bewegingen van de personages en beesten die voorbijkomen. Leuk ook dat de krabjes steeds weer terugkeren. Daardoor heeft de film ook iets luchtigs, terwijl drama de boventoon voert. Een conversatieloze animatiefilm die aanspreekt, meeslepend is, hoopgevend is en toch ook een beetje spannend. Knap!

Regisseur: Michael Dudok de Wit
Cast: 
Speelduur: 80 minuten

Share

3 gedachtes over “The Red Turtle

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.