The Quiet Migration

recensie The Quiet Migration

Waardering: 3 uit 5.

De dramafilm The Quiet Migration gaat over de 19-jarige Carl, die uiteindelijk de boerderij van zijn Deense adoptieouders moet overnemen. Wat wij van The Quiet Migration vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Carl is een 19-jarig geadopteerde Zuid-Koreaanse jongen, die op de boerderij van zijn Deense adoptieouders woont en werkt. Uiteindelijk moet hij het boerenbedrijf overnemen, iets waar Carl uiteindelijk zelf aan twijfelt. Door een onverwachte gebeurtenis, zal Carl snel moeten zijn in zijn keuze of hij dat ook daadwerkelijk wil.

Ons eindoordeel?

Wat een hoop fraaie schilderijtjes zie je in The Quiet Migration. Prachtige en tegelijktijdig ook bevredigende en rustgevende beelden. Genoeg nu over het camerawerk en het bijbehorende fraaie landschap, want het verhaal is waar het uiteindelijk om draait.

Dat verhaal is niets om te lachen, maar toch ook weer wel (dat is dan tegelijkertijd weer best wel triest, dat ik daar om moest lachen). Je ziet de eenzaamheid van Carl er namelijk vanaf spatten. Een eenling in een toch al verlaten deel van Denemarken. Wat je ook doet, jij bent altijd die buitenstaander. Het is met name de benauwende omgeving (goed verbeeld) van Carl die een karikatuur van zichzelf zijn. Of van de maatschappij in een onwetend en bekrompen boerendorpje. Drank doet wonderen, zo ook bij Carl, want over gevoelens praten mag en kan niet. Niet zo raar. Ik zou ook aan de drank gaan met zoveel somberheid om me heen. Helemaal als je op zoek bent naar je eigen identiteit. En dan nog meer gezien zijn ouders, waarbij je ook bedenkingen kunt hebben over hun beweegredenen om een kind te adopteren. De liefde voor hem is er overigens wel overduidelijk.

Soms is de film gelukkig ook uitdagend, want van zijn snelheid of spanning moet hij het niet hebben. De boodschap is vooral om op zoek te gaan naar je eigen identiteit. Dat gebeurt alleen op een dusdanig trage manier, dat de kijker er niet altijd bij gebaat is. De film mist daarvoor net die lekkere jus die nodig is om deze film goed op smaak te brengen.

The Quiet Migration is in beeld prachtig. Het verhaal zelf is traag, daagt soms uit en is grotendeels somber door de vertoonde eenzaamheid. Je eigen identiteit ontwikkelen is geen vanzelfsprekendheid.

Regie: Malene Choi
Cast: Bodil Jørgensen | Bjarne Henriksen | Cornelius Won Riedel-Clausen
Speelduur: 103 minuten
Releasedatum: 6-7-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.