The Peasants

recensie The Peasants

Waardering: 3.5 uit 5.

De drama- en animatiefilm The Peasants gaat over Jagna. Ze moet trouwen met een veel oudere boer, terwijl ze eigenlijk verliefd is op zijn zoon. Wat wij van The Peasants vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Jagna is een jong boerenmeisje die goed voor zichzelf op kan komen. Toch moet ze met de veel oudere boer Boryna trouwen, terwijl ze eigenlijk verliefd is op zijn zoon Antek. Als getrouwde vrouw probeert ze toch zo onafhankelijk mogelijk te zijn, maar dat blijkt lastig in het kleine dorp, waar roddels, jaloezie, vetes en dominante mannen aanwezig zijn.

Ons eindoordeel?

De makers van The Peasants maakte eerder al Loving Vincent (2017). Alles in deze film is dus ook weer geschilderd, waar je niets anders dan bewondering voor kunt hebben. Kijk door je oogharen heen en je denkt dat het echte mensen zijn, zo echt lijkt het. Een levend schilderij is het, dat een heel verhaal vertelt.

Je krijgt een aansprekend verhaal voorgeschoteld, met een verhaallijn die zich gestaag ontwikkelt. Jagna speelt daarin de grootste rol, want die zo mysterieus dat het alle kanten op gaat. Dat gebeurt gelukkig niet, waardoor de film zeer goed te volgen is (dat was bij Loving Vincent wat moeilijker).

Een vleugje Cold War (2018) zie je, want wederom zien we een onmogelijke liefde. Ook herken je Midsommar (2019) in een scène, waarbij Jagna ontzettend veel op Florence Pugh lijkt. Die scène gaat vergezeld van folk muziek, die veelvuldig te horen is. Die muziek voegt wat toen aan de kijkervaring. Wel jammer is dat je niet altijd meeleeft met de personages. Waar dat aan ligt? Misschien toch omdat het animatie is.

The Peasants is net een levend schilderij dat een verhaal vertelt. Beelden die echt lijken en een verhaal dat aanspreekt, vergezeld van folk muziek die van toegevoegde waarde is.

Regie: DK Welchman | Hugh Welchman
Cast: Miroslaw Baka | Robert Gulaczyk | Kamila Urzedowska | Sonia Mietielica
Speelduur: 116 minuten
Releasedatum: 18-4-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.