The Pass

recensie The Pass

De dramafilm The Pass gaat over twee jonge en veelbelovende voetballers die zich voordoen als hetero, maar eigenlijk homo zijn. Ze staan aan de vooravond van wat voor beide hun doorbraakwedstrijd moet zijn. Hoe zal het ze vergaan in de rest van hun carrière? Wat wij van The Pass vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Twee vanaf hun jeugd bevriende voetballers willen doorbreken. Daar moet die aankomende wedstrijd wel voor gaan zorgen. Wat de meeste alleen niet weten, is dat ze beide gevoelens hebben voor mannen. Breken ze door, en wat gaan ze uiteindelijk doen met hun gevoelens? In drie periodes verdeeld over 10 jaar komen we daar achter.

Ons eindoordeel?

Eigenlijk een heel matige film, waarvan wij wel kunnen begrijpen dat hij nooit in de Nederlandse bioscopen is verschenen. Het proberen doorbreken van een taboe – voetballers die homo zijn – is toe te juichen, maar voer het dan ook beter uit. Erg vlak en alles speelt zich af op een hotelkamer. We willen meer zien van het wereldje. Daarnaast is het ook wel een beetje stereotiep allemaal. Als je kunt rekenen, dan kun je dit scenario ook bedenken. Maar wat de film wel weer duidelijk maakt, is hoe een machowereld de voetbalwereld is. Jezelf anders voordoen is daarbij eerder een gewoonte dan normaal. Toch wel jammer. Dat doet toch niets af aan The Pass, want die film is door ons buitenspel gezet.

Regie: Ben A. Williams 
Cast: Russell Tovey | Arinzé Kene | Lisa McGrillis 
Speelduur: 88 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.