The Party

recensie The Party

De Britse zwarte komedie The Party gaat over een groep vrienden wiens toekomstplannen na een feestje ineens niet meer zo rooskleurig zijn. Wat wij van The Party vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Een groep van zeven vrienden komt bij elkaar om een feestje te vieren. Dit omdat Janet een belangrijke functie heeft gekregen in de Britse politiek. Jarenlang heeft ze hier alles aan gedaan en voor gelaten. Het feestje krijgt alleen een andere wending als haar man Bill een mededeling doet.

Ons eindoordeel?

The Party is ons cinematografische hoogtepunt van het jaar. Een zwart-wit film met een vleugje geel erdoorheen. En dat niet alleen, want ook de camerastandpunten en de scherptediepte zijn om je vingers bij af te likken. Timothy Spall knalt bijvoorbeeld van het scherm door die manier van filmen. Over Spall gesproken, kan die man een Oscar krijgen voor zijn rol? Ja. Mooi! De rest van de cast was ook goed hoor, maar Spall spande de kroon wat ons betreft. En hoewel The Party een redelijk korte film is, vertelt de film veel en laat je nadenken. De humor is gevat en ergens deed de film ons denken aan een kruising tussen Carnage en Nebraska. Al met al is The Party is een feestje om te zien.

Regie: Sally Potter
Cast: Emily Mortimer | Cillian Murphy | Kristin Scott Thomas | Timothy Spall
Speelduur: 71 minuten

Share

2 gedachtes over “The Party

  1. The Party is inderdaad een lust voor het oog. Timothy Spall laat weer eens zien hoe divers hij is en Patricia Clarkson is lekker scherp in haar cynische rol als April. Misschien wel de beste komedie van het jaar en ook nog eens heel relevant in deze politiek bewogen tijden.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.