The Nile Hilton Incident

recensie The Nile Hilton IncidentDe thriller The Nile Hilton Incident gaat over de corrupte politierechercheur Noredin. Hij onderzoekt een moordzaak die eigenlijk al gesloten was. Ten onrechte volgens Noredin. Wat wij van The Nile Hilton Incident vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Noredin is een corrupte politierechercheur in Caïro, net als vele andere collega’s van hem. Op een nacht wordt een zangeres vermoord in het Nile Hilton Hotel en de belangrijkste getuige is zoek. Noredin onderzoekt de zaak, maar al snel wordt van bovenaf besloten de zaak te sluiten. Waarom, omdat er een parlementslid bij lijkt betrokken. Noredin laat het er niet bij zitten en gaat op onderzoek uit, want zijn geweten begint toch wel te knagen. Dat alles terwijl het land steeds meer in verzet komt.

Ons eindoordeel?

In Nederland zal er best wel een corrupte agent rondlopen, maar als we The Nile Hilton Incident moeten geloven, dan is het merendeel van de agenten in Egypte corrupt. Het erge is dat het nog waar kan zijn ook. Niet heel raar dat er dan zoveel opstanden zijn. Wat zeggen we, de Egyptische Revolutie is niet zomaar een opstand. Dat is er één van jewelste, die uiteindelijk tot het aftreden van Moebarak heeft geleid.

Die revolutie is ook gaande bij Norefin. Ontzettend ambitieus, zelf ook corrupt, maar toch dat stemmetje in zijn hoofd dat genoeg ook genoeg is. Hij vecht er tegen, hoe verleidelijk het corrupt ook kan zijn. Hoezo jezelf de les laten lezen als het bewijs zo overduidelijk is. De spanning bouwt op tot het einde. Steeds een beetje meer en steeds weet je meer. Totdat die spanning eruit komt, ook landelijk. Dat is de kentering, dat is het gewenste, ook al ben je dan zelf de lul.

The Nile Hilton Incident speelt zich af in de luwte van de opkomende Egyptische Revolutie. Het verhaal van Noredin is een revolutie in het klein en laat perfect het gevoel van de Egyptische burger zien.

Regie: Tarik Saleh
Cast: Fares Fares | Mari Malek | Yaser Aly Maher
Speelduur: 111 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.