The New Pope

recensie The New Pope

De komische dramaserie The New Pope gaat over een nieuwe paus in het Vaticaan. Sir John Brannox is de man die het Vaticaan moet gaan redden, maar met zoveel geheimen is het maar de vraag of dat kan. Wat wij van The New Pope vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Pius XIII ligt in coma en het Vaticaan heeft een nieuwe paus nodig. Uiteindelijk komen ze uit bij Sir John Brannox, een Engelsman die vaak voor de middenweg kiest. Dit heeft hij ook vastgelegd in een boek. Als hij eenmaal is geïnstalleerd, komt hij erachter dat het Vaticaan, net als hij, geheimen heeft.

Ons eindoordeel?

Ken je die mop van die man die een serie bekeek en er halverwege pas achter kwam dat er eigenlijk ook een eerste seizoen is, maar dan met een andere naam? Nee, nou ik wel, want ik ben die man, aka meneer pannenkoek. Ik ben eindelijk samen met mijn vrouw, na veel twijfel, The New Pope gaan kijken. Werkelijk waar een heerlijke serie, dus ik ben heel blij dat ik hem heb gezien. Maar ja, The Young Pope is dus het eerste deel. En daar ging het mis bij mij, want omdat het eerste seizoen een andere naam had, had ik – net als Netflix overigens – dat niet aan elkaar gekoppeld. Los daarvan is het ook gewoon een serie die je kunt bekijken zonder het eerste deel te zien. Denk ik.

De man die verantwoordelijk is voor deze serie, en ook voor het eerste deel, is Paulo Sorrentino. Een man die wel weet hoe je film moet maken, want met Le Conseguenze Dell’Amore, La Grande Bellezza, Youth en Loro heeft hij zich inmiddels opgewerkt tot een van de bekendste Italiaanse regisseurs, zo niet van de wereld.

Heerlijk hoe deze serie subtiel, en soms ook heel direct, de hak neemt op het Vaticaan. Dat begint eigenlijk al meteen al, met nonnen met doorschijnende kleding die sexy dansen voor een neonverlicht kruis, op Good Time Girl van Sophie Tukker en Charlie Barker. Vanaf dat moment weet je al het allemaal niet zo serieus moet nemen wat je ziet. Zou alles de waarheid zijn van wat we zien, dan weet ik zeker dat de kerk meer aanhangers gaat krijgen. Ik ben überhaupt wel benieuwd hoe zij tegen deze serie aankijken, want echt positief is hij dus niet. Het sterke is eigenlijk dat ze vertellen hoe ze bepaalde zaken zouden moeten aanpakken. En dat er in het Vaticaan corruptie is, moet haast ook wel. Een energieke serie, die op de juiste momenten gas terug neemt. Een verademing!

Wat een heerlijk energieke serie is The New Pope. Op een komische manier maar toch ook met een serieuze boodschap het Vaticaan op de hak nemen. En dat door een Italiaanse regisseur nog wel. Oké, en nu maar beginnen aan The Young Pope dan, want ik ben wel benieuwd naar dat eerste deel. Al zal ik hem eerder zien als een sequel.

Regie: Paolo Sorrentino
Cast: John Malkovich | Jude Law | Silvio Orlando
| Ludivine Sagnier
Speelduur: 1 seizoen| 9 afleveringen
Releasedatum:
10 januari 2020

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.