The Neon Demon

recensie The Neon Demon

We hebben een film gezien waarvan we vooraf dachten dat die misschien niet helemaal in ons straatje zou passen, de Amerikaanse horrorachtige thriller The Neon Demon. Jesse, die model is, verhuist naar Los Angeles en breekt door. Dit tot groot ongenoegen van de gevestigde orde. Zij willen wat Jesse heeft, ten koste van alles. Of The Neon Demon echt niet in ons straatje past, lees je in deze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Het jonge en ambitieuze model Jesse verhuist naar Los Angeles. Daar aangekomen gaat het snel. Haar schoonheid overtreft iedereen, inclusief de gevestigde orde. Maar die gevestigde orde willen wat Jesse ook heeft, ten koste van alles. Weet Jesse iedereen van zich af te slaan, en wie kan ze nog vertrouwen?

Ons eindoordeel?

The Neon Demon is uniek, dat zeker, en cinematografisch van een hoog niveau! En ja, hij past in ons straatje. Eigenlijk was het best wel een intrigerende film die soms een beetje vreemd was, maar wel lekker. Het scenario is een beetje obscuur, maar dat maakt het ook zo mooi. Het idee erachter snappen wij wel. Het modellenwereldje is een beetje vies, net zoals in de vele andere wereldjes waarin je jezelf moet bewijzen. Wij hebben het idee dat Winding Refn dat duidelijk wilde maken. Wat ons betreft geslaagd, al liet het acteerwerk soms een beetje te wensen over. Een sterke maag is overigens wel handig als je de film gaat kijken. Je bent gewaarschuwd!

Regisseur: Nicolas Winding Refn
Cast: Elle Fanning | Karl Glusman | Abbey Lee | Christina Hendricks | Keanu Reeves
Speelduur: 110 minuten

Share

16 gedachtes over “The Neon Demon

  1. Ik ben blij dat jullie ‘em toch heel goed konden waarderen. Zoals jullie volgens mij inmiddels wel weten was dit mijn nummer twee van vorig jaar (en met stip de meest vervreemdende bioscoopervaring). Hebben jullie Drive al gezien?

  2. Overigens ben ik wel benieuwd waar het acteerwerk te wensen overliet. Ik vond Elle Fanning bijvoorbeeld juist fan-tas-tisch in de hoofdrol:)

      1. Okee, ik snap je punt met betrekking tot de bijrollen. Ik vond ze wel erg goed, maar dan met name omdat dat stukje overacting m.i. heel goed bij hun rollen paste. Grappig, ik vind dat Elle Dakota in alle opzichten voorbij streeft. Desalniettemin vond ik Dakota weer fenomenaal in Brimstone.

  3. Mee eens dat het visueel prachtig was, maar als geheel wist dit me niet aan te spreken. Desondanks is het wel die, vanwege voor de hand liggende redenen, wel blijft hangen 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.