The Mountain Between Us

recensie The Mountain Between UsDe dramafilm The Mountain Between Us volgt twee vreemden die in een storm neerstorten met een chartervliegtuig. Ze overleven het, maar moeten wel samen vanaf de besneeuwde bergtoppen beneden zien te raken. Wat wij van The Mountain Between Us vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Alex is fotografe en wil maar één ding, naar huis, want de dag erop gaat ze trouwen. Er is alleen één probleem, het stormt, waardoor haar vlucht niet doorgaat. Ben zit met hetzelfde probleem, want hij moet ergens opereren. Samen besluiten ze een klein vliegtuig te charteren en alsnog te vliegen. Foute keuze, want ze storten neer op een besneeuwde bergtop. Ze zullen samen moeten overleven.

Ons eindoordeel?

Ingetogen spanning, waarbij het landschap je grootste vijand is. Of toch niet? Is de angst dan je grootste vijand? The Mountain Between Us – een goede filmtitel die je op meerdere manieren kunt interpreteren – laat dat spanningsveld in ieder geval goed zien. Want een spannende film hoeft niet altijd bomvol actie te zitten. Vragen die bij je opkomen kunnen ook voor spanning zorgen. En die vragen moeten dan komen uit datgene wat je ziet en hoort. Wij zien en horen dat in ieder geval, waardoor de spanning zeer zeker voelbaar was. Dat ligt ook aan de acteurs. Idris Elba en Kate Winslet zijn natuurlijk ook niet de minste acteurs, dus laat dat maar aan hen over.

Voorspelbaar? Ja, deels wel, maar deels ook niet. Kleine twisten zorgen toch voor een onvoorspelbare voorspelbaarheid, of een voorspelbare onvoorspelbaarheid. We weten het, aan die uitleg is geen touw aan vast te knopen. Gewoon lekker gaan kijken dan, dan snap je wat we bedoelen. De beelden zijn overigens prachtig. Zowel van de omgeving, maar ook de manier van filmen en het kleur- en lichtgebruik.

The Mountain Between Us is zo een film die je heerlijk liggend op de bank kunt kijken. Op een regenachtige zondagmiddag ofzo. Meer heb je dan niet nodig. En boeiend dat er dan wat foutjes in de film zitten.

Regie: Hany Abu-Assad
Cast: Idris Elba | Kate Winslet | Dermot Mulroney 
Speelduur: 103 minuten

Share

3 gedachtes over “The Mountain Between Us

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.