The Miracle of the Sargasso Sea

recensie The Miracle of the Sargasso Sea

De thriller, misdaad- en dramafilm The Miracle of the Sargasso Sea gaat over twee eenzame vrouwen in een klein dorpje. De dood van een dorpsgenoot brengt de vrouwen tot elkaar. Wat wij van The Miracle of the Sargasso Sea vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

In een klein dorp in Griekenland, waar palingkwekerijen het landschap bepalen, leven twee vrouwen een teruggetrokken bestaan. De ene, Elisabeth, is een rechercheur die ongewild is overgeplaatst vanuit Athene en bijna dagelijks een kater heeft. De ander is Rita, die palingkweker is, maar vooral ook de stille en mysterieuze zus is van een bekende lokale zanger. Een plotselinge dood in het dorp brengt de twee vrouwen tot elkaar, wat misschien ook wel een redding voor beide is.

Ons eindoordeel?

Mogen wij eerst even jullie aandacht voor deze briljant mooie filmposter van The Miracle of the Sargasso Sea. Zo maak je dus een filmposter! Die poster alleen al nodigt uit om de film te kijken. Wie is die vrouw bijvoorbeeld, die je niet herkent. En wat doet die auto daar? En dan die achtergrond. Gewoon wauw!

De film zelf is minder wauw, ondanks enkele positieve aspecten. Zo kunnen wij het vaag mysterieuze wel waarderen en ook het feit dat de film intrigerend en bizar is, vinden wij fijn. Het rommelige in het verhaal was minder fijn. Soms springt het verhaal, mede vanwege de dromen, van de hak op de tak, waardoor je als kijker in de twee uur die de film duurt, de draad een beetje kwijtraakt. Orde in de chaos was fijn geweest. Het einde maakt daar wel veel in goed!

Wat heel duidelijk naar voren komt is het corrupte systeem. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit altijd zo is in Griekenland, dat is te gemakkelijk om dat te roepen, maar dat is wel het idee dat wij ervan krijgen in deze film. Grote stad of klein dorp, dat maakt niets uit. Eigen gewin speelt daarin een grote rol. Overigens vonden we het acteerwerk erg sterk, vooral van hoofdrolspeelster Angeliki Papoulia, die ook wel wat weg heeft van Valeria Bruni Tedeschi (La Pazza Giogia en Seules les Bêtes).

The Miracle of the Sargasso Sea heeft een aantal positieve aspecten, maar het rommelige konden wij niet waarderen. We verloren daardoor de draad een beetje. Maar ben je fan van iets mysterieus en vaags, dan zit je zeker goed bij deze film.

Regie: Syllas Tzoumerkas
Cast: Hristos Passalis | Angeliki Papoulia | Youla Boudali | Argyris Xafis
Speelduur: 121 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.