The Meyerowitz Stories (New and Selected)

recensie The Meyerowitz Stories (New and Selected)

De Amerikaanse komische dramafilm The Meyerowitz Stories (New and Selected) gaat over twee broers en een zus die samenkomen in New York. Dit alles naar aanleiding van een geplande expositie van hun kunstzinnige vader. Welke invloed heeft hij eigenlijk op ieders leven gehad? Wat wij van The Meyerowitz Stories (New and Selected) vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Twee broers en een zus, die elkaar niet zo vaak meer zien, komen samen in New York. Dit omdat hun kunstzinnige, maar ook eigenzinnige vader, een expositie heeft. De vader is inmiddels bejaard en de kinderen proberen ieder op eigen wijze met hem om te gaan. Dat is niet altijd gemakkelijk, getuige zijn stugge houding ten opzichte van de maatschappij. Welke invloed heeft hij eigenlijk op ieders leven gehad?

Ons eindoordeel?

The Meyerowitz Stories (New and Selected) is weer een typische Baumbach-film. Personages van Baumbach worstelen altijd een beetje met zichzelf en de omgeving waarin we leven. Adam Sandler is op het begin haast onherkenbaar, maar wel herkenbaar in zijn acteren. Ergens deden zijn opvliegingen ons een beetje denken aan zijn rol in Happy Gilmore. Wel veel beter geacteerd, dat dan wel, maar dat kon haast niet anders met zo een topcast om je heen. Door de vele dialogen vonden we de film wel een beetje langdradig, waardoor je de focus verliest. Het begin is namelijk ijzersterk, maar ergens halverwege ebt dat weg. Het einde is wel weer interessant. Desalniettemin weer een Baumbach-film die het kijken waard is.

Regisseur: Noah Baumbach
Cast: Adam Sandler | Ben Stiller | Dustin Hoffman | Emma Thompson 
Speelduur: 110 minuten

Share

5 gedachtes over “The Meyerowitz Stories (New and Selected)

  1. Dustin Hoffman steelt wat mij betreft de show als de irritante vader. Ik had hem bijna niet herkend achter zijn grijze baard. Emma Thompson heeft haar rol naar mijn smaak iets te dik aangezet, maar misschien is dat heel bewust gedaan om te benadrukken dat Maureen een buitenstaander is in de familie Meyerowitz.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.