The Man with the Answers

recensie The Man with the Answers

De dramafilm The Man with the Answers gaat over de 22-jarige Griek Victor, die na het overlijden van zijn oma zo snel mogelijk naar zijn moeder in Beieren wil. In zijn autotocht daarnaartoe ontmoet hij tegenpool Matthias, aan wie hij een lift geeft. Wat wij van The Man with the Answers vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Victor is 22 jaar en woont bij zijn oma in een Grieks kustplaatsje. Als diezelfde oma plotseling overlijdt, heeft Victor maar een doel. Hij wil naar zijn moeder in Beieren, en wel zo snel mogelijk. Hij pakt de auto en vertrekt. Op een veerboot richting Bari ontmoet hij vervolgens Matthias, aan wie hij, met enige tegenzin, een lift geeft. En hoewel de twee tegenpolen zijn, neemt de aantrekkingskracht tussen de twee alsmaar toe.

Ons eindoordeel?

The Man with the Answers is een film die lekker wegkijkt. Hij kabbelt gestaag voort, maar weet op de juiste momenten ook wat spanning in te brengen. Twee mooie mannen – dat ziet een blinde met een oog nog wel – samen in een auto, op weg naar het eindpunt. Al gaat de reis meer over het herontdekken van jezelf, dan over de reis zelf. Een roadmovie pur sang.

Het openingsnummer (Sam Fender met het nummer Dead Boys) en de openingsscène zijn fraai. Net als de beelden die je ziet, die vaak vanuit een vast standpunt zijn gefilmd. Durf te leven, is het advies wat doorsijpelt uit deze film. Regels zijn regels, maar soms moet je buiten de gebaande paden lopen. Paden die in dit geval lopen via onbekende provinciale wegen, maar ook door dingen te doen die je niet durft. Wijze lessen, al is het niet altijd geloofwaardig wat je ziet. Mooie mannen inderdaad, maar op acteergebied iets minder overtuigend. En dat is toch wel essentieel.

The Man with the Answers is een roadmovie pur sang. Je ziet twee mooie mannen die op acteergebied niet altijd overtuigen, maar de voortkabbelende film kent genoeg spanning om als een lekkere kijkbeurt te betitelen. En wat een wijze lessen!

Regie: Stelios Kammitsis
Cast: Vasilis Magouliotis | Anton Weil | Stella Fyrogeni
Speelduur: 81 minuten
Releasedatum: 31-3-2022 (vanaf 7-4-2022 op Picl)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.