The Leisure Seeker

recensie The Leisure Seeker

De Italiaanse tragikomedie The Leisure Seeker gaat over Ella en John. Beide hebben een mooi leven gehad en zijn nu ernstig ziek. Met hun camper trekken ze erop uit om te ontkomen aan de dagelijkse rompslomp. Wat wij van The Leisure Seeker vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Als je een heel mooi leven hebt gehad en je wordt ineens beide ernstig ziek. Wat doe je dan? Ella en John weten het wel. Ze trekken er met hun oude camper, The Leisure Seeker, op uit. Even uit de dagelijkse rompslomp en weer op zoek naar elkaar.

Ons eindoordeel?

The Leisure Seeker stelt teleur. Dat heeft grotendeels met de de vorige film van Paolo Virzì te maken, La Pazza Gioia. Die vonden wij geweldig, dus dan ga je automatisch vergelijken. Zo hebben we het idee dat er meer in had gezeten, in The Leisure Seeker. Het is een wat zoetige tragikomedie die slechts bij vlagen ontroert. Het is net iets teveel over the top om geloofwaardig te zijn. Natuurlijk zijn er herkenningspunten (wie kent of kende er niet iemand met alzheimer?) kun je het lachen niet onderdrukken en acteert vooral Sutherland sterk, maar alles daarom heen voelt een beetje nep en aangedikt. Het einde redt de film voor ons. Dat is liefde als je het ons vraagt!

Regie: Paolo Virzì
Cast: Helen Mirren | Donald Sutherland
Speelduur: 112 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.