The Laundromat

De komische dramafilm The Laundromat gaat over een groep journalisten die een ontdekking doen over bekende personen met geld. En juist dat geld is waar het om draait. Wat wij van The Laundromat vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De Panama Papers doen vast wel een belletje bij je rinkelen. Even een opfriscursus voor het geval je het vergeten mocht zijn. Die Panama Papers gaan namelijk over bekende personen die op slingse manieren zoveel mogelijk geld willen behouden. Kortom, ze willen zo min mogelijk belasting betalen, dus zoeken ze andere manieren om hun geld veilig te stellen. Een aantal journalisten brengen dit nieuws naar buiten, wat uiteraard uitmondt in een schandaal.

Ons eindoordeel?

Sex, Lies, and Videotape, Erin Brokovich, Ocean’s Eleven, Twelve en Thirteen, The Informant!, Behind the Candelabra en nog een hele waslijst aan films heeft Steven Soderbergh al op zijn naam staan. Daar is nu het op waarheid gebaseerde The Laundromat bijgekomen. Grappig overigens dat twee advocaten de film nog tegen wilden houden. Zegt dat iets over hun betrokkenheid? Hoeft niet, maar wij gokken van wel. Dat het niet gelukt is blijkt in ieder geval wel, want anders kon je deze recensie niet lezen.

Een film met een (voornamelijk oude) sterrencast, wat natuurlijk niet betekent dat het ook een goede film is. Ook het feit dat het een kanshebber was op een Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië zegt niets. De film kijken, dat biedt uitkomst. Zo gezegd, zo gedaan. Een leuke en luchtige film is het zeker. Op een bijna Jip en Janneke manier komen we meer te weten over de rare systemen die er zijn als het gaat om geld. Conclusie, heb je geld, dan zit je gebakken. Heb je dat niet, dan ben je de sjaak. Het acteerwerk is, passend bij deze film, over the top. Dat moet ook wel, want het doel is ook een beetje om dat wereldje voor het blok te zetten. En hebben we er iets van geleerd? Ja, maar oplossen doet het niet. Er is altijd wel een ander systeem te bedenken.

The Laundromat is een leuke en luchtige film die je op een simpele manier laat kennismaken met het wegsluizen van geld. Leerzaam zeker, maar nu ook een keer echt iets mee doen.

Regie: Steven Soderbergh
Cast: Meryl Streep | Gary Oldman | Antonio Banderas | Matthias Schoenaerts | Sharon Stone
Speelduur: 96 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.