The Last Ride of the Wolves

recensie The Last Ride of the Wolves

De dramafilm The Last Ride of the Wolves gaat over Pasquale, die samen met De Wolven nog een keer een grote overval gaat plegen. Alleen weet Pasquale niet dat er tegelijkertijd nog een overval plaatsvindt. Wat wij van The Last Ride of the Wolves vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Pasquale is een oude boef, die nog een keer zijn slag wil slaan. Als gokverslaafde verloor hij namelijk al zijn geld. Samen met De Wolven, een stel kermisexploitanten die bijbeunen als crimineel, beraamt hij een overval op een geldwagen die 12 miljoen euro vervoert. Het blijkt echter niet enige de overval die plaatsvindt, waar Pasquale niets vanaf weet!

Ons eindoordeel?

Het verhaal dat je als kijker ziet in The Last Ride of the Wolves, is op waarheid gebaseerd, op een echte overval. Zoals regisseur De Michele dan ook zelf toegeeft, dit is zijn grootste overval van zijn leven tot nu toe.

Als er iemand een verbitterde, oude en narcistische man is, dan is het Paquale wel. Zo erg, dat het zielig en grappig tegelijkertijd is. De man praat graag, en dan vooral over zichzelf. Zijn Italiaans-Nederlandse zoon en tevens chauffeur heeft niets in te brengen, ook niet als hij een keer wat tegengas geeft. Oogkleppen zijn de man dan ook niet vreemd. Zijn verleden is ook niet om over naar huis te schrijven en de omgeving waar het zich allemaal afspeelt is niet de meest vrolijke plek van Italië. En dat terwijl Pasquale zich naar anderen gedraagt alsof de zon altijd schijnt. Je krijgt wat je verdient, zeggen ze dan.

Ten noordwesten van Venetië speelt dit alles zich af, in een plaats waar ze grauwheid te lijken hebben uitgevonden. Zelfs het weer past zich erop aan. De documentaire-stijl sluit daar ook op aan en zorgt voor een prettige kijkervaring. Helemaal als later blijkt dat dit ook een reden heeft. Een film die misschien wat teveel voortkabbelt in een wereld vol met louche figuren en uiteindelijk gewoon als toch wel spanningsloze wraakfilm is aan te merken. Prima film, dat wel, waarbij het einde misschien wel een betere en uitgebreidere uitwerking had verdiend.

The Last Ride of the Wolves is uiteindelijk gewoon een wraakfilm, zonder ooit echt spannend te zijn. Het weer is grauw, het leven is er grauw, eigenlijk is er niets vrolijks aan deze film. De documentaire-stijl is prettig en het einde had, los van de verassing, een uitgebreidere uitwerking verdiend.

Regie: Alberto De Michele
Cast: Pasquale De Michele | Alberto De Michele | Angelo Garbin
Speelduur: 81 minuten
Releasedatum: 27-1-2022 (IFFR) | 10-2-3022 (bioscoop)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.