The Killing of Two Lovers

recensie The Killing of Two Lovers

De dramafilm The Killing of Two Lovers gaat over David en zijn vrouw, die een tijdelijke break hebben. Zijn vrouw lijkt het wel te redden zonder hem, maar David wil dat het weer goed komt. Wat wij van The Killing of Two Lovers vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

David en Nikki zijn jeugdliefdes die inmiddels vier kinderen hebben. Ze zitten momenteel in een break om na te denken of ze überhaupt nog wel verder met elkaar willen. Ze geven elkaar ook ruimte tijdens die break, maar het is maar de vraag of David daar wel mee om kan gaan. Vooral ook omdat hij de kinderen weinig ziet en noodgedwongen bij zijn vader zit.

Ons eindoordeel?

Een liefdevol leven hebben met elkaar gaat vaak gepaard met ups and downs. Zo ook in The Killing of Two Lovers, waarin we twee geliefden zien die het even niet meer zo goed met elkaar kunnen vinden. De titel van de film is wat cru, maar laat wel duidelijk zien in welke fase van hun leven de geliefden zitten. En ik als kijker ben blij dat ik die fase heb mogen meemaken, want wat een emotie en wat een krachtige en rauwe film, zeg.

Ik moest ook even goed kijken, want ik dacht in eerste instantie Emile Hirsch (Into the Wild) te herkennen, maar David werd toch echt gespeeld door een zeer sterk en ingetogen acterende Clayne Crawford. Door zijn manier van acteren gaat deze film echt onder je huid zitten. Je voelt de onderhuidse spanning van zijn ingehouden woede. Op een bepaalde manier werkte dat op mij ook beklemmend. Dat kwam ook door de beeldverhouding (4:3) en het zagende geluid – sommige noemen het muziek, maar ook door het plaatsje waar het zich afspeelde. Zo klein dat je niet aan elkaar kunt ontkomen, ook niet tijdens een break.

Constant wacht je als kijker op een uitbarsting. Dat is al vanaf het begin van de film. David doet of het goed gaat, maar heeft zo ontzettend veel pijn. Hij is de wanhoop nabij. Helemaal omdat hij knokt voor zijn gezin en voor zijn vrouw. Een vrouw waarvoor hij zoveel over heeft dat hij haar de vrijheid geeft die ze op dat moment vraagt. Dan moet je wel heel veel van iemand houden. Ik voelde de film dan ook wel binnenkomen

The Killing of Two Lovers is een beklemmend krachtige en rauwe film. Constant wacht je op een uitbarsting. Of die er ook daadwerkelijk komt moet je zelf maar gaan bekijken, maar onderhuidse spanning zit er in ieder geval genoeg in. En liefde ook, want daar doet David het allemaal voor. Voor de liefde!

Regie: Robert Machoian
Cast: Clayne Crawford | Sepideh Moafi
Speelduur: 85 minuten
Releasedatum:
27-5-2021 | VOD via Picl en Vitamine Cineville

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.