The Jungle Bunch – World Tour

recensie The Jungle Bunch – World Tour

Waardering: 3.5 uit 5.

De kinder- en animatiefilm The Jungle Bunch – World Tour gaat over een superschurk die met een roze schuim de jungle bedreigt. Maurice en zijn vriendjes moeten op zoek naar een tegengif. Wat wij van The Jungle Bunch – World Tour vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een superschurk bedekt de jungle met giftig roze schuim, dat ontploft als er water op komt. Dat lijkt niet erg, want het regent bijna nooit. Toch voorspellen ze over ongeveer een maand regen, want het regenseizoen start dan. Maurice en zijn dierenvriendjes uit de jungle moeten dus een tegengif gaan zoeken. En dat tegengif is aan de andere kant van de wereld. Zullen de vriendjes het redden?

Ons eindoordeel?

Deze recensie van The Jungle Bunch – World Tour is mede tot stand gekomen met de hulp van mijn vierjarige dochter. Een eerlijkere recensie kun je dus niet krijgen voor deze leuke, grappige en avontuurlijke animatiefilm. Uiteraard aangevuld met eigen bevindingen. Overigens wist ik van het bestaan van voorgaande films en serie niet af. Zo zie je maar dat je in een andere filmwereld terecht komt als je kinderen de leeftijd krijgen dat ze films gaan kijken.

Deze film is dus echt grappig (veel grapjes voor volwassenen) en helemaal niet spannend. Alhoewel, op een gegeven moment werd het toch allemaal wat spannender, als de vriendjes de wereld rondreizen, op zoek naar het tegengif. Dat probleem is op te lossen door papa of mama op schoot te kruipen.

Van alle vriendjes die je ziet is Maurice (de pinguïn met de tijgerstrepen) veruit het grappigst, zo heb ik mij laten vertellen. En die gemenerik bepaalt alles. Dat is niet leuk. Al heeft die gemenerik wel een hele mooie staf. Dat is ook alles wat ik over die gemenerik mag vertellen. Oftewel, dat hebben de makers goed gedaan. Het is dus duidelijk wie de goeierikken en wie de slechteriken zijn.

Ook duidelijk is dat deze film put uit andere bekende animatiefilms. Enkele films waar verwijzingen naar te zien zijn, zijn The Lion King, Vaiana, Ice Age en Madagascar. Waarschijnlijk nog veel meer films, maar niet alle animatiefilms van de afgelopen 20 jaar zijn in dit huis bekeken. We zijn bezig met een inhaalslag. Het laat zich dan ook wel raden hoe de film afloopt, maar dat terzijde. Overigens is het geen film voor mensen die ontkennen dat ons klimaat aan het veranderen is.

The Jungle Bunch – World Tour is grappiger dan de meeste komedies voor volwassenen. Enkele verwijzingen naar andere animatiefilms zijn leuk gevonden. En neem je kind gewoon af en toe lekker bij je op schoot, mocht het te spannend worden (wat wel meevalt). Een leuke avonturenfilm!

Regie: David Alaux | Eric Tosti | Jean-Francois Tosti
Cast: Jonathan de Moor (Stem) | Philip ten Bosch (Stem) | Jantine van den Bosch (Stem)
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 24-8-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.