The Invisible Life of Euridice Gusmao

recensie The Invisible Life of Euridice Gusmao

De dramafilm The Invisible Life of Euridice Gusmao gaat over twee zussen die door een dramatische gebeurtenis van elkaar worden gescheiden. Ondanks dat ze hun dromen willen na blijven jagen, blijven ze ook de hoop houden elkaar terug te vinden. Wat wij van The Invisible Life of Euridice Gusmao vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Eurídice en Guida zijn twee onafscheidelijke zussen die bij hun conservatieve ouder wonen. Beide hebben dromen die ze waar willen maken. Eurídice wil pianiste worden en Guida wil gewoon haar ware liefde vinden. Nadat er iets dramatisch gebeurt, worden de zussen van elkaar gescheiden. Ze gaan verder met hun leven en het najagen van hun dromen, maar ze geven ook nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

Ons eindoordeel?

Ja, eindelijk konden we The Invisible Life of Euridice Gusmao zien. Na het filmfestival van Cannes stond deze boekverfilming van Martha Batalha al heel hoog op ons lijstje. En of dat terecht was? Jazeker.

Als je deze film niet voelt, dan ben je van steen. Wat mooi en pijnlijk tegelijkertijd. Over verloren liefde en hoop, heel veel hoop. Hoop is ook wel iets moois en dat zie je goed terug. In het geval van deze film geeft het de beide zussen kracht om door te blijven. Dat is nodig, want beide worstelen, al heeft de een een betere leefomgeving dan de ander. Als kijker zie je die hoop, maar hoop je zelf ook. Heel de film lang. Je hoopt op die hereniging.

De sprongen in de tijd zijn subtiel, maar duidelijk. Uiteindelijk moet je zelf uitvogelen wat er in de tussenliggende tijd is gebeurd, maar daar hoef je gelukkig ook niet voor gestudeerd te hebben. En beide actrices: wow! Heerlijk naturel en zo puur als het maar zijn kan. Net als heel de film overigens.

The Invisible Life of Euridice Gusmao is misschien wel de beste Braziliaanse film die we ooit gezien hebben. Hoop is iets moois, maar kan tegelijkertijd ook heel pijnlijk zijn. Wij hielden het in ieder geval niet droog. Leg de zakdoekjes dus maar klaar.

Regie: Karim Aïnouz
Cast: Carol Duarte | Júlia Stockler
Speelduur: 139 minuten

Share

Wil je reageren?