The Inspection

Recensie The Inspection

Waardering: 4 uit 5.

De dramafilm The Inspection gaat over de homoseksuele Ellis. Hij sluit zich mede door zijn thuissituatie aan bij de mariniers, waar men genoeg vooroordelen heeft. Wat wij van The Inspection vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Ellis is een jonge homoseksuele man die een moeilijke relatie heeft met zijn moeder. Zij wil zelf niets meer met hem te maken hebben. Hij besluit zich vervolgens aan te sluiten bij de mariniers. De basistraining is slopend en er zijn veel vooroordelen. Toch vindt hij aansluiting bij zijn mede-mariniers. Verbonden voelt hij zich, iets wat hij meeneemt bij de verdere ontwikkeling van zichzelf.

Ons eindoordeel?

The Inspection is een alleraardigste coming of age. Gebaseerd op eigen ervaringen van regisseur Britton, wat ook te voelen is voor de kijker. Een film die voelbaar is en een film die op meerdere vlakken bikkelhard is, maar tegelijkertijd ook zachtaardig. Oorlog voer je namelijk niet alleen aan het front.

Die zachtaardigheid zit hem voornamelijk in enkele personages, maar met name in Ellis, die getekend is door zijn verleden. Dat neem je mee, waar je ook bent. Dat maakt wie je bent, wat je doet en hoe je dat doet. Misschien zit de zachtaardigheid ook wel in alle personages, al lijkt dat niet zo. Op een iemand na dan, want die persoon daar krijg je de rillingen van. Gadverdamme, dat je zo kunt zijn. Chapeau voor de regisseur dat hij dat gevoel heeft weten over te brengen aan de kijker. En nog steeds zo zacht zijn. De prima opbouw droeg ook bij aan de invoelbaarheid in het hoofdpersonage. Je weet niet alles, maar toch genoeg.

The Inspection is een alleraardigste coming of age, waarbij je jezelf in het hoofdpersonage kunt inleven. Oorlog voer je namelijk niet alleen aan het front. Een bikkelharde film, die tegelijkertijd ook zacht is. Overigens ontkom je er niet aan dat je aan de films Jarhead en Full Metal Jacket moet denken. In dit geval helemaal niet erg.

Regie: Elegance Bratton
Cast: Gabrielle Union | McCaul Lombardi | Jeremy Pope | Bokeem Woodbine
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum: 23-2-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.