The Idol

recensie The Idol

The Idol is een Palestijnse feel-goodfilm waar wij wel naar uitkeken. Deze op waarheid gebaseerde film gaat over Mohammed, die graag Arab Idol wil winnen. Alleen hoe doe je dat als je het land niet uit mag en er weinig hoop is? Wat wij van The Idol vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Mohammad Assaf is een jonge jongen met dromen: hij wil Arab Idol winnen. Dat is alleen nog best wel lastig als je in Palestina woont en je dus het land niet uit mag. Samen met zijn zusje en vriendjes gaat hij de uitdaging toch aan. Alleen loopt het niet helemaal zoals hij wil, als blijkt dat zijn zusje ziek is. Zou hij Arab Idol ooit gaan winnen?

Ons eindoordeel?

Wij keken eigenlijk best wel uit naar The Idol. Onder meer vanwege de vorige film van regisseur Hany Abu-Assad: Omar, een geweldige film. Hoe anders is het met The Idol. Gemaakt, voorspelbaar en soms zelfs erg nep. Dat het waargebeurd is doet daar weinig aan af. Overigens vonden wij het eerste deel van de film een stuk beter dan het tweede deel. Bij de jonge Mohammad leef je nog enigszins mee, maar bij de wat oudere helemaal niet. Vooral het gedeelte als Mohammed zingt op Arab Idol ziet er zo tenenkrommend nep uit, dat dit veel invloed had op het algehele gevoel bij de film. Erg jammer! Trouwens, het kleurgebruik was wel mooi en uiteraard heb je soms een glimlach op de mond.

Regisseur: Hany Abu-Assad
Cast: Tawfeek Barhom | Qais Attallah | Hiba Attalah
Speelduur: 100 minuten

Share

2 gedachtes over “The Idol

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.