The Hummingbird Project

recensie The Hummingbird Project

De dramafilm The Hummingbird Project gaat over een nieuwe kabelverbinding. Twee neven willen die verbinding in een rechte lijn leggen tussen Kansas en New Jersey. Maar dat is niet zo simpel. Wat wij van The Hummingbird Project vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Hoe trek je een glasvezelkabel in een rechte lijn door van Kansas naar New Jersey? De neven Vincent en Anton weten daar wel raad mee. En dat alleen maar om een milliseconde te winnen in de dataoverdracht. Vincent gaat over de logistiek en bluft zich overal doorheen. Anton gaat dan weer over de snelheid van de kabelverbinding. De tijd begint te dringen en hun voormalige bazin Eva hijgt ook al in hun nek. De neven willen koste wat kost de snelste verbinding kunnen aanbieden. Gaat het ze lukken?

Ons eindoordeel?

The Hummingbird Project heeft het goed voor elkaar met de sterrencast die het heeft. Een sterrencast die ook weet te overtuigen. Eisenberg als de obsessieve regelaar, Skarsgård als de briljante neuroot en Hayek als een gewiekste pittige tante. En dan kwam onze favoriete acteur uit België ook nog voorbij: Johan Heldenbergh.

En hoewel je verwacht dat het over een glasvezelkabel gaat – wat ook het geval is natuurlijk – gaat de film meer de diepte in dan je van tevoren bedenkt. Daar zit ook echt de meerwaarde in deze film. Wat een kolibrie allemaal niet teweeg kan brengen. Een milliseconde sneller lijkt dus weinig, maar is dus heel veel. Tijd is wat dat betreft ook wel relatief, net als het leven. Daar moet je proberen alles uit te halen, want voor je het weet is het voorbij.

Wij waren blij om The Hummingbird Project gezien te hebben. We gingen er met niet zoveel verwachting in, maar kwamen voldaan de bioscoop uit. Eerlijk is eerlijk, het einde heeft daar zeker aan bijgedragen.

Regie: Kim Nguyen
Cast: Jesse Eisenberg | Alexander Skarsgård | Salma Hayek
Speelduur: 111 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.