The Human Voice

recensie The Human Voice

De korte dramafilm The Human Voice gaat over een vrouw die is verlaten door haar man. De twee bellen met elkaar, maar de vrouw wil zich niet gewonnen geven. Wat wij van The Human Voice vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een vrouw is verlaten door haar maar, maar durft er nog niet aan toe te geven. Zijn koffers staan al klaar in hun huis, maar hij komt ze maar niet ophalen. ook de hond mist zijn aanwezigheid al. Terwijl de twee met elkaar bellen druipt de wanhoop, onzekerheid, maar ook het sarcasme van de vrouw af. Wat moet ze doen?

Ons eindoordeel?

Pedro Almodóvar (Volver, Hable Con Ella, Julieta) kent iedereen in het filmwereldje wel. Datzelfde geldt ook voor Tilda Swinton (We Need to Talk About Kevin, Only Lovers Left Alive). De twee besloten om gezamenlijk in coronatijd een korte film op te nemen, The Human Voice. Een film die is gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau. Persoonlijk had ik liever gehad dat de film langer duurde, voor meer duiding. Nu zie je slechts 30 minuten.

Het is nog steeds een fraai geschoten film, dat zeker. De start is prikkelend grappig, waarbij een gekochte bijl zelfs als een cadeau wordt ingepakt. Waar zie je dat überhaupt! De blauwe, gele en rode kleuren krijgen ook weer een plekje. Dit is vaker het geval bij Almodóvar, dus die handtekening van hem is duidelijk zichtbaar. Net als de toneelachtige setting, want die deed dan weer denken aan Dogville, maar dan met opgetrokken muren. En laat het maar aan Swinton over om een film in haar eentje te dragen.

Het verhaal zelf prikkelde minder. Met name omdat je alleen de vrouw ziet en haar hond. Haar man zie je niet. Je kunt als kijker alleen maar gokken wat hij zegt, gezien de reacties van de vrouw. De onzekerheid spat ervan af, al is ze er op het einde dan ook duidelijk klaar mee. Tijd om op eigen benen te staan!

The Human Voice is de eerste Engelstalige film van Almodóvar. Een korte film weliswaar, maar de handtekening van Almodóvar is duidelijk zichtbaar. Doordat de film maar 30 minuten duurde, miste ik wel duiding, ook al zet Swinton een overtuigende prestatie neer.

Regie: Pedro Almodóvar
Cast: Tilda Swinton
Speelduur: 30 minuten
Releasedatum:
25-3-2021 | VOD via Picl en Vitamine Cineville

Share

4 gedachtes over “The Human Voice

  1. Hoi Bart, smaken verschillen natuurlijk en ik weet dat Almodovar een wereldberoemde regisseur is, maar de films die ik van hem heb gezien: “Matador”, “Habla con ella” en nog een of twee anderen waarvan ik de titel niet meer weet, zeggen mij helemaal, maar dan ook helemaal niets. Groetjes, Erik

  2. Hoi Bart, inderdaad, ze spreken mij totaal niet aan. Pedro Almodovar hoort bij een select rijtje wereldberoemde regisseurs wiens werk mij niet aanspreekt. Een aantal andere wereldberoemde regisseurs wiens werk mij niet aanspreekt: Joel en Ethan Coen, Stanley Kubrick, Frederico Fellini, Lars van Trier (uitgezonderd het fantastische “Breaking the Waves”), Kim Ku-duk, Rainer Werner Fassbinder en ook Andrej Tarkovski (uitgezonderd Andrej Roeblev). Van die laatste zie ik overigens wel het belang van in voor de ontwikkeling van de filmkunst. Groetjes, Erik

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.