The Glass Castle

recensie The Glass Castle

De Amerikaanse dramafilm The Glass Castle gaat over Jeanette. Zij leeft in een arme familie, waarvan de kinderen zich langzaam aan onttrekken. Jeanette wil ook weg, maar dat is nog niet zo gemakkelijk, met een alcoholistische vader. Wat wij van The Glass Castle vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Jeannette en haar familie leven in redelijke armoede. Haar moeder is kunstenares en haar vader houdt ze allemaal een fantasiewereld voor. Alle kinderen onttrekken zich langzaam maar zeker van de familie, op zoek naar eigen succes. Zo ook Jeannette, maar dat is nog niet zo makkelijk, met een alcoholische vader.

Ons eindoordeel?

The Glass Castle is aan ons niet zo besteed. Een beetje een zoetsappige dramafilm. Woody Harrelson en Naomi Watts zijn de lichtpuntjes in deze film. Zij acteren meer dan prima en ze geven de film nog wat gewicht. Alleen het hele verhaal kon ons niet boeien, niet pakken. Te gemaakt, te gestileerd en te voorspelbaar. Daarnaast onbegrijpelijk dat de kinderen niet eerder van huis zijn gegaan met zo een vader, maar zeer zeker ook zo een moeder. Overigens is de film bij tijd en wijlen wel grappig.

Nee, The Glass Castle is geen succes voor ons, maar als je van wat meer gestileerde en voorspelbare dramafilms houdt, dan zou dit voor jou zomaar eens een goede keuze kunnen zijn.

Regisseur: Destin Daniel Cretton
Cast: Brie Larson | Woody Harrelson | Naomi Watts
Speelduur: 127 minuten

Share

Een gedachte over “The Glass Castle

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.