The Fury of a Patient Man

recensie The Fury of a Patient Man

De thriller The Fury of a Patient Man gaat over Curro, die na acht jaar in de cel te hebben gezeten weer vrijkomt. Het leven thuis is alleen niet meer hetzelfde. Wat wij van The Fury of a Patient Man vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Curro is niet bepaald een lievertje. Na een overval op een juwelier, belandt hij voor acht jaar in de cel. En hoewel hij denkt dat het leven daarna hetzelfde zal zijn, is het dat niet. Bij thuiskomst blijkt zijn vriendin, met wie hij een zoon heeft, een andere man in haar leven te hebben. En die man, die kent Curro. Toeval, of toch niet?

Ons eindoordeel?

Verdomme jongens. The Fury of a Patient Man is toch een stuk lauwer dan gedacht. Dat heeft te maken met de spanning, waarvan je verwacht dat die er meer zal zijn. Dat vonden wij niet zo. Er was wel spanning, maar te weinig om op het puntje van je stoel te zitten. De film is overigens wel meedogenloos, iets wat je als kijker nog wel kunt begrijpen. Enige empathie kun je dan ook wel opbrengen. The Fury of a Patient Man was een groot succes in Spanje, al begrijpen wij niet helemaal waarom. Tegenhanger La Isla Minima vonden wij dan ook een stuk spannender.

Regie: Raúl Arévalo
Cast: Antonio de la Torre | Ruth Diaz | Luis Callejo | Raúl Jiménez
Speelduur: 92 minuten

Share