The Eyes of My Mother

recensie The Eyes of My Mother

De Amerikaanse horror- en tevens dramafilm The Eyes of My Mother is geheel in zwart-wit te zien. Een nog jonge Francisca, haar vader en moeder leven afgezonderd, maar zeer tevreden. Dat fijne leven wordt ruw verstoord, waarna Francisca, naarmate ze wat meer op leeftijd komt, beetje bij beetje doordraait. Wat wij van The Eyes of My Mother vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De moeder van een nog jonge Francisca leert haar hoe ze dieren moet ontleden. Als op een dag een bezoeker een einde maakt aan het fijne leventje van het gezin, draait Francisca beetje bij beetje door. Naarmate ze ouder wordt, heeft ze meer behoefte aan contact met de buitenwereld. Samen met haar vader leeft ze namelijk vrij afgezonderd. Maar dat contact is niet op een manier zoals wij dat voor ogen hebben.

Ons eindoordeel?

The Eyes of My Mother heeft ons blij verrast. Niet alleen vanwege het goed doordachte verhaal, maar ook vanwege het prachtige camerawerk en het goede acteerwerk. Een tikkeltje luguber, maar dat maakt deze film juist tot wat hij is: indrukwekkend. Eigenlijk zeggen de beelden ook al genoeg. Die beelden vertellen je haast het verhaal al, zonder de dialogen. Natuurlijk, die dialogen zijn nodig om er iets van te begrijpen, maar veel dialoog is daar niet voor nodig. Een film over eenzaamheid en verlatingsangst. Ons zie je voorlopig in ieder geval geen lift geven aan een mooie jonge vrouw. Wij kijken wel uit na het zien van The Eyes of My Mother!

Regisseur: Nicolas Pesce
Cast: Kika Magalhães | Olivia Bond| Will Brill
Speelduur: 76 minuten

Share