The Edge of Seventeen

recensie The Edge of Seventeen

De dramafilm The Edge of Seventeen gaat over de eenzame Nadine. Ze voelt zich vaak onbegrepen, behalve door haar beste vriendin. Maar als die beste vriendin een relatie krijgt met haar broer, weet Nadine het allemaal niet meer. Wat wij van The Edge of Seventeen vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Nadine is een opgroeiende tiener die zich vaak niet begrepen voelt. Alleen door haar vader en haar beste vriendin Krista. Als haar vader overlijdt heeft ze eigenlijk alleen haar beste vriendin nog. Maar als die een realisatie krijgt met haar broer, voelt Nadine zich nog eenzamer. Toch brengt één iemand daar onbedoeld verandering in.

Ons eindoordeel?

Wij houden van coming-of-age. Nee, niet alle coming-of-age-films, maar van The Edge of Seventeen zeker wel. Jezelf lekker mee laten voeren in de ongemakkelijkheden van een opgroeiende tiener. Dat die tiener het niet makkelijk heeft is natuurlijk niet leuk, maar heel het proces daar omheen wel. Heel herkenbaar ook. Hailee Steinfeld is geknipt voor deze rol. Je zou bijna denken dat ze het zelf heeft meegemaakt. Uiteindelijk gaat het om de liefde, ook al is die diep weggestopt. Net als humor, wat een coming-of-age als The Edge of Seventeen nodig heeft om de film wat luchtiger te maken. Gewoon een hele fijne film.

Regie: Kelly Fremon Craig
Cast: Hailee Steinfeld | Woody Harrelson | Haley Lu Richardson | Hayden Szeto
Speelduur: 104 minuten

Share

4 gedachtes over “The Edge of Seventeen

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.