The Disaster Artist

recensie The Disaster Artist

De komische dramafilm The Disaster Artist gaat over de slechtste film ooit gemaakt: The Room. Tommy Wiseau is de bedenker van die hele film, maar is op zijn zachts gezegd een bijzonder persoon. In deze film zien we hoe die film is gemaakt. Wat wij van The Disaster Artist vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Tommy Wiseau had ooit een droom om de beste film ooit te maken: The Room. Geld was geen probleem, dus dat zou wel lukken. Maar ja, dan heb je ook mensen om je heen nodig die het kunnen. En jijzelf uiteraard ook, aangezien je de regisseur bent en de hoofdrol speelt. Hij krijgt hulp van acteur Greg, die een goede vriend van hem wordt, maar die weet het op een gegeven moment ook niet meer!

Ons eindoordeel?

Flauwe en niet grappige meuk, dat is wat wij van The Disaster Artist vinden. Wij hebben The Room nooit gezien hoor, maar jeetje, wat is Tommy op zijn zachts gezegd een bijzonder persoon. Meer hé, die heb je ook nodig in deze wereld. Een beetje kleur kan onze wereld wel gebruiken. Dat is in deze film, The Disaster Artist, dan ook wel gelukt. Overigens is het niet alleen maar kleurrijk, maar zien we zeker ook een Tommy die ontzettend worstelt met zichzelf.

Het acteerwerk in The Disaster Artist vonden wij van James Franco erg goed. Zijn broer Dave, die Greg speelt, vonden wij dan weer niet goed. Op een of andere manier is dat niet het type acteur waar wij van houden. Alle acteurs en actrices zijn, als het gaat om gelijkenissen, tot in perfectie gecast, met als hoogtepunt de aftiteling. Daarin zien we de scènes uit beide films naast elkaar. Dat lijkt wel synchroonzwemmen. Op dat gebied krijgen ze het hoogste aantal punten van ons. Voor de rest van de film niet.

En laten we eerlijk zijn, hij heeft uiteindelijk wel bereikt wat hij wilde bereiken. Hij heeft een film gemaakt die iedereen moest zien. Dat hij de beste film ooit wilde maken is dan niet gelukt. De algemene consensus is dat de film zo slecht was (op meerdere vlakken) dat hij juist grappig was. En dat was juist niet de bedoeling.

The Disaster Artist is flauwe en niet grappige meuk. Het acteerwerk van James Franco is goed, maar voor het overige kan het ons niet bekoren. Hoogtepunt is de aftiteling, waarin je de overeenkomsten tussen de beide films ziet. Beter kan niet!

Regie: James Franco
Cast: James Franco | Dave Franco | Alison Brie
Speelduur: 98 minuten

Share

2 gedachtes over “The Disaster Artist

  1. Hoi, hoe komen jullie op het idee om zo’n film überhaupt te gaan kijken? Zelf kies ik altijd voor films waar ik op zijn minst toch een redelijk hoge verwachting van heb. Groetjes, Erik

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.