The Day Will Come

recensie The Day Will Come

The Day Will Come is een Deense en op waarheid gebaseerde dramafilm die net zo beklemmend is als Jagten. Althans, dat is ons vooraf verteld. De film gaat in ieder geval over een jongensinternaat waar een streng regime geldt. Elmer en Erik gebruiken hun verbeeldingskracht om te ontsnappen aan de harde werkelijkheid. Of The Day Will Come daadwerkelijk beklemmend is, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Broertjes Elmer en Erik zitten aan het einde van de jaren 60 op een jongensinternaat waar een streng regime geldt. Lijfstraffen, vernederingen en medicijnen worden ingezet om iedereen in het gareel te houden. Enkel een nieuwe lerares gaat tegen het regime in. Elmer en Erik gebruiken in ieder geval hun verbeeldingskracht om maar aan de harde werkelijkheid te ontkomen en ook andere hoop te geven.

Ons eindoordeel?

The Day Will Come was een lange zit. Een te lange zit. En was hij beklemmend? Nee, eigenlijk niet, omdat je vooraf al kon invullen wat er ging gebeuren. Die voorspelbaarheid kun je op een blaadje uittekenen. Als je zo een rauw onderwerp behandelt, dan heeft het in ieder geval onze voorkeur om het niet zo zoetsappig te verfilmen. Het mag allemaal wat puurder. Het acteerwerk was ook matig, al kunnen de jonge acteurs daar niet zo veel aandoen. Het ging over een jongensinternaat, maar het leek of de acteurs zelf ook gedrild zijn om tot in de perfectie te presteren. Die perfectie maakte het voor ons imperfect. Jammer, maar er zijn veel betere films over dit onderwerp.

Regisseur: Jesper W. Nielsen
Cast: Sofie Gråbøl | Lars Mikkelsen | Lars Ranthe | Harald Kaiser Hermann
Speelduur: 120 minuten

Share

8 gedachtes over “The Day Will Come

      1. Misschien deels, maar ik heb wel echt erg open-minded gekeken (zoals ik dat altijd probeer, helaas lukt dat de ene keer beter dan de andere keer)

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.