The Daughter

The Daughter

Het komt niet zo vaak voor dat wij een Australische film zien. Dit keer wel, en wel het familiedrama en tevens toneelverfilming van De Wilde Eend: The Daughter. Vorige week hadden we al een meesterwerk, en nu weer! Lees het in onze C-recensie, een recensie die zo lang is als wij zelf willen.

Het verhaal

Christian (Paul Schneider) heeft jaren in Amerika gewoond, maar gaat terug naar Australië voor de bruiloft van zijn vader Henry (Geoffrey Rush). Die terugkomst gaat alleen niet al te gemakkelijk. Niet alleen vanwege de omgang met zijn vader, maar ook door een bezoek dat hij brengt aan zijn vroegere vriend Oliver (Sam Neill) en diens vrouw (Miranda Otto) en dochter Hedvig (Odessa Young). Als hij vervolgens tot een ontdekking komt, wil hij dat niet meer voor zich houden. Niet alleen omdat hij het niet eerlijk vindt, maar ook omdat hij zelf veel verdriet heeft. Dat verdriet komt uit het verleden, maar ook uit het nu. Hij wil de confrontatie aangaan met zijn vroegere vriend en zijn vader. Zou dat geheim over dochter Hedvig gaan?

Ons eindoordeel?

The Daughter is een diepgaande film die binnenkomt en ook een tranentrekker is. Naarmate de film vordert speelt de muziek een belangrijke rol. Deze muziek zorgt namelijk voor een spannend laagje, die wij de gehele film voelden. Een terugkerende eend in het verhaal is ook tekenend voor het verhaal. De eend is tekenend voor het leven van Henry, waar je in de loop van de film steeds meer over te weten komt.

De conversaties tussen de personages in de mooie een weelderige natuur van Australië zijn fijn. Terwijl de personages met elkaar praten, zien we namelijk regelmatig een andere scène. Hoewel je verwacht dat dit verwarrend is, geeft het nieuwe inzichten. En wat te denken van het acteerwerk: geweldig! Zowel de dochter (Odessa Young) als haar vader (Sam Neill) schitteren.

Kortom: een film die De Protagonisten heel erg kunnen waarderen en waar wij graag meer van zien. Dat hoeft niet iedere week, maar voor films als The Daughter gaan wij graag naar de bioscoop. Een absolute tip dus!

Regie: Simon Stone
Cast: Odessa Young | Paul Schneider | Geoffrey Rush | Miranda Otto | Sam Neill
Speelduur: 96 minuten

Share

3 gedachtes over “The Daughter

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.