The Dark and the Wicked

recensie The Dark and the Wicked

De thriller en horrorfilm The Dark and the Wicked gaat over Louise en Michael, die naar hun ouderlijk huis terugkeren vanwege hun stervende vader. Er lijkt alleen meer aan de hand. Wat wij van The Dark and the Wicked vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Louise en Michael keren terug naar hun ouderlijk huis in the middle of nowhere in Amerika. Hun vader ligt namelijk op sterven en hun moeder staat er alleen voor. Ze lijkt ook steeds verder af te glijden door de aankomende dood van haar man. Er hangt een sfeer waar de kinderen maar geen vat op kunnen krijgen. Komt wel goed denken ze dan nog…

Ons eindoordeel?

Vind je wortels lekker? Nou, dat was hier ook zo, maar na het zien van The Dark and the Wicked niet meer. Gadverdamme zeg. Een horrorfilm die vanwege de onzichtbare kracht bovengemiddeld prima is. Door die onzichtbare kracht past hij beter in ons straatje dan we vooraf dachten.

Degelijk acteerwerk zien we ook. Marin Ireland kun je zelfs nog kennen van het tweede seizoen van The Umbrella Academy. Nu speelt ze een totaal andere rol en ziet ze er uitgeleefd uit. Goede grime dus ook, want een situatie zoals zij meemaakt doet ook wat met je. Schrikmomenten zijn er zeker – er zit een heus Psycho momentje in -, maar echt op het puntje van onze stoel hebben we nooit gezeten. Dat was jammer, want het verhaal was zeker goed. De film mist de echte kracht en overtuiging om echt goed te zijn. Wel een goede cinematografie overigens!

The Dark and the Wicked vonden we bovengemiddeld prima met een goede cinematografie. Op enkele schrikmomenten na miste de film alleen wel de kracht en overtuiging om echt goed te zijn. Geen worteltjes meer voor ons in ieder geval. Bah!

Regie: Bryan Bertino
Cast: Marin Ireland | Michael Abbott Jr. | Xander Berkeley
Speelduur: 95 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.