The Circle

recensie The Circle

In de Amerikaanse boekverfilming The Circle zien we misschien wel onze toekomstige wereld. Mae gaat bij The Circle werken, waar privacy eigenlijk niet bestaat. Langzaam klimt ze op de ladder van het bedrijf. Maar tegen welke prijs? Wat wij van The Circle vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Mae gaat voor het machtigste internetbedrijf ter wereld werken. Dit bedrijf is zo machtig dat het haast alles weet van alles en iedereen. En die macht breidt steeds verder uit. Privacy speelt daarbij een grote rol. Want we hoeven allemaal geen geheimen te hebben toch? Mae klimt in ieder geval langzaam maar zeker op, op de ladder van het bedrijf. Maar tegen welke prijs?

Ons eindoordeel?

Je eet wel eens een zoet snoepje waarvan je denk: wow lekker! Al snel blijkt die zoetheid toch te overheersen en is de smaak te overheersend. Met The Circle is dat eigenlijk ook zo: te zoetsappig. En hoewel de film spannend hoort te zijn, is hij dat niet. Daarnaast springt de film af en toe van de hak op de tak, waardoor het te snel gaat, daar waar het boek meer diepgang heeft. Cinematografisch gezien zeer fraai overigens. Het acteerwerk was ook niet top, al was Karen Gillan de uitzondering. Toch is het eng om te bedenken dat we naar een wereld lijken toe gaan die in The Circle is te zien. Laten we hopen dat dat in ieder geval niet gebeurt!

Regisseur: James Ponsoldt
Cast: Emma Watson | Tom Hanks | Karen Gillan | Patton Oswalt
Speelduur: 110 minuten

Share

8 gedachtes over “The Circle

  1. Deze komt wel in het rijtje filmdompers terecht, wanneer ik in december de balans ga opmaken…ik heb haast alleen maar minpunten genoteerd, omdat ik over van alles en nog wat struikelde.

    De cinematografie was nog wel oké inderdaad, maar daar was het budget dan ook wel naar…:)

      1. Haha, tsja, er zijn ook nog best mensen die deze konden waarderen en ‘em tot 4* hebben gegeven. Ik begrijp daar vrij weinig van, maar het is dus geen gegeven dat het voor iedereen zo’n slechte film is. Gevaarlijk wordt het vooral als je het boek hebt gelezen, zoals bij mij het geval was. Dan kan zo’n verfilming toch al snel een hoop fout doen…

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.