The Cannibal Club

recensie The Cannibal Club

De thriller The Cannibal Club gaat over een echtpaar dat wel van vlees houdt. Mensenvlees welteverstaan. Alleen om aan dat vlees te komen moet er natuurlijk wel iemand sterven. Wat wij van The Cannibal Club vinden, lees je in onze uitgebreide C-recensie.

Het verhaal

Het echtpaar Octavio en de mooie Gilda hebben het niet slecht. Ze wonen aan het strand, hebben een kast van een huis, een villa, een bewaker en als kers op de taart ook nog een tuinman. Alleen lijkt dat alles nog niet genoeg voor de twee, want ze houden ook van vlees. Mensenvlees. En dat mensenvlees is alleen maar te krijgen door mensen te vermoorden op een slinkse manier. Overigens zijn zij niet de enigen. Nee, er is een heel elitair groepje dat vlees eet en onder leiding staat van de baas van Octavio, Guto. Een onaantastbaar clubje, vinden ze zelf.

Ons eindoordeel?

The Cannibal Club is een wat lafjes. Als je de beschrijving zo leest, dan verwacht je net wat meer spanning en sensatie. Die spanning en sensatie was er wel, maar niet genoeg. De absurdistische lijn van het begin van de film blijft de rest van de film constant. Dat is jammer, daar waar er misschien wel meer mogelijkheden lagen. Het was dan ook meer een thriller dan echt een film die vol met bloed zit. Wij dachten dat de film misschien wel wat schokkender zou zijn.

Uiteraard, mensen doden voor het vlees is redelijk schokkend, maar we zien het vaker voorbij komen. Daar waar satire de bedoeling was, kregen wij dat niet helemaal mee. Oké, het verschil tussen arm en rijk kon niet treffender in beeld worden gebracht, maar satire is meer dan dat. Satire is ook een doelgroep belachelijk maken. Dat viel tegen en was minder goed uitgewerkt. Het was eerder het ophemelen van een doelgroep. Het onschendbare in beeld brengen.

Inventief is de film zeer zeker. Het rare plot is onvoorspelbaar, al gebeurt er in de korte tijd dat de film duurt misschien wel net teveel. Net iets minder hooi op de vork nemen was ons inziens beter geweest. Daarnaast wisten de acteurs ons niet genoeg te overtuigen, op Zé Maria na, die toch wel een beperkte rol had in de film.

Had de focus anders gelegen en was de absurdistische lijn van het begin doorgetrokken, dan waren we enthousiast. Alleen dat was dat niet zo, dus blijven we een beetje met een onbestemd gevoel achter. Spijtig, want er lagen kansen genoeg voor The Cannibal Club.

Regie: Guto Parente
Cast: Ana Luiza Rios | Tavinho Teixeira | Zé Maria | Pedro Domingues
Speelduur: 81 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.