The Braid

recensie The Braid

Waardering: 3.5 uit 5.

De dramafilm The Braid gaat over drie vrouwen, die allen op een ander continent wonen, maar toch met elkaar zijn verbonden. Wat wij van The Braid vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Drie vrouwen die op drie continenten leven, maar toch met elkaar verbonden zijn, zonder elkaar te kennen. Zo woont Smita in India, waar ze een onaanraakbare is en zo een beetje de laagste in de pikorde is. Ze ruimt de uitwerpselen op van anderen. Iets wat ze niet voor haar dochter wil. Giulia heeft de taak op het pruikenatelier van haar vader overeind te houden, op het zonnige Sicilië. Sarah tenslotte, die in Canada woont, heeft als gescheiden moeder de taak haar drie kinderen op te voeden terwijl ze een drukke baan als topadvocaat heeft.

Ons eindoordeel?

Voor alle moedige vrouwen is deze film. Een film die hard binnen komt na het recente verlies van mijn bestie. Liefdevol gemaakt in drie verschillende landen, waarbij de betekenis van moedig voor iedereen verschillend uitlegbaar is.

De film, een boekverfilming van de gelijknamige bestseller (de schrijfster is ook de regisseur), neemt je mee in drie verhalen. Drie verhalen die uiteindelijk samenkomen op een manier die je enerzijds verdriet geeft, maar ook hoop. Soms is het leven zoals het is, maar je moet er ook het beste van maken. Niet alles komt vanzelf. Zolang je blijft knokken, kom je voor jezelf op. Eerlijk is eerlijk, de film is ook een beetje zoet en voorspelbaar, maar de emoties nemen de overhand, met dank aan de puike acteerprestaties.

The Braid is een film over drie moedige vrouwen, die allen een keuze maken waarmee ze zelf een eigen toekomst bepalen. Verdriet en hoop liggen dicht bij elkaar in deze liefdevol gemaakte film.

Regie: Laetitia Colombani
Cast: Kim Raver | Fotinì Peluso | Mia Maelzer | Sajda Pathan | Katharine King | Avi Nash | Sarah Abbott
Speelduur: 121 minuten
Releasedatum: 9-5-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.