The Border Crossed Us

recensie The Border Crossed Us

Waardering: 3.5 uit 5.

De documentaire The Border Crossed Us gaat over drie agenten die patrouilleren op de grens van Mexico met Texas. Ze zijn vooral op zoek naar smokkelaars en hun bazen. Wat wij van The Border Crossed Us vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

La Joya is een klein grensstadje, op de grens van Mexico met Texas. Dagelijks proberen mensen de oversteek vanuit Mexico naar de Verenigde staten te maken. Politieagenten proberen dit te voorkomen, waarbij ze in plaats van de immigranten te arresteren, juist informatie proberen in te winnen over de smokkelaars en hun bazen. Die smokkelaars zijn namelijk vaak verbonden aan kartels uit Mexico. We volgen drie personen, waaronder een chief, een detective en een agent. Allen geven veel om de grens te bewaken, maar zien daar ook persoonlijk de negatieve gevolgen van.

Ons eindoordeel?

Wat een prachtige en treffende titel heeft The Border Crossed Us. Je kunt je een voorstelling maken bij wat die titel betekent, maar na het zien van de documentaire kun je er ook daadwerkelijk iets bij voelen. Je leeft mee met de agenten, die in een soort spagaat zitten.

Volg je de wet, of je gevoel? Voordat ik deze documentaire zag, was mijn idee over de grenspolitie in Amerika anders. Ik had een vooroordeel. Mijn mening is dan ook bijgesteld. Het is zo begrijpelijk hoe ze handelen. De menselijk kant maakt dat je meeleeft en niet teveel oordeelt. Hoe bepaal je of iemand goed of slecht is. Als je kiest voor een beter leven, is het dan slecht dat je de oversteek wil maken. Nee, dat is het niet, maar alles en iedereen die dat mogelijk maken, die zien er een flink verdienmodel in. Boks daar maar is tegen op, vooral als het rechtssysteem eigenlijk niet lijkt te werken. Met name de rust waarmee de grenspolitie handelt, viel op. Ze nemen de tijd en willen echt doorvragen. Alle drie zijn ze liefdevol. Gezien hun eigen achtergrond ook wel begrijpelijk.

The Border Crossed Us geeft nieuwe inzichten in het handelen van de Amerikaanse grenspolitie. Je kunt je als kijker inleven in de liefedevolle agenten, die ook gewoon het goede willen doen, zonder de wet te negeren.

Regie: Loretta van der Horst
Cast: –
Speelduur: 72 minuten
Releasedatum: 20-6-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.