The Big Sick

recensie The Big Sick

De Amerikaanse romantische komedie The Big Sick gaat over Kumail en Emily. Na een one-night stand raken ze smoorverliefd. Alleen de ouders van Kumail willen dat hij met een Pakistaanse trouwt. Kiest Kumail voor zijn familie of toch voor Emily, die ook nog eens in een coma raakt? Wat wij van The Big Sick vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Kumail en Emily hebben een one-night stand en raken smoorverliefd. Alleen de ouders van Kumail willen dat hij met een Pakistaanse trouwt. Daarnaast raakt Emily ook nog eens in een coma en ontmoet Kumail wel de ouders van Emily. Dit tot ongenoegen van hen, want hij heeft hun dochter tenslotte pijn gedaan. Kiest Kumail voor zijn familie of toch voor Emily?

Ons eindoordeel?

The Big Sick bestaat eigenlijk uit twee delen. In het eerste deel ontmoeten Kumail en Emily elkaar en in het tweede deel raakt Emily in een coma. Dat eerste deel viel ons tegen. De humor lag ons niet (anderen wel was te horen in de zaal) en het verhaal sprak ook nog niet echt aan. Te weinig diepgang voor ons. Dat veranderde in het tweede deel, waar Ray Romano en Holly Hunter (de ouders van Emily hun intrede deden). De humorgehalte steeg en het verhaal kreeg aanzienlijk meer inhoud. Dat was nodig en heeft de film meer dan gered. Een vermakelijke film die van een kutdag een leuke dag kan maken. Wat wil je nog meer?

Regisseur: Michael Showalter
Cast: Kumail Nanjiani | Zoe Kazan | Holly Hunter | Ray Romano
Speelduur: 119 minuten

Share

4 gedachtes over “The Big Sick

  1. Aanstaande maandag (als ik het goed heb onthouden) is de hoofdrolspeler in KINO voor de premiere daar. Weet niet of de kaarten inmiddels al uitverkocht zijn, maar misschien voor anderen nog een aanrader 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.