The Beguiled

recensie The Beguiled

De dramafilm en thriller The Beguiled gaat over een meisjesinternaat ten tijden van de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864. Een gewonde soldaat heeft verzorging nodig, maar de seksuele spanning stijgt daardoor wel in het internaat. Wat wij van The Beguiled vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 leefden vele vrouwen in een meisjesinternaat. Totaal afgeschermd van de buitenwereld, en er is geen enkele man te bekennen. Totdat er een gewonde soldaat moet worden verpleegd door Miss Martha. De seksuele spanning stijgt, en niet alleen bij Miss Martha.

Ons eindoordeel?

Wij vonden The Beguiled wat saai en langdradig. En dat terwijl de film met zijn 94 minuten helemaal niet lang duurt. Het eerste gedeelte was zelfs oersaai. Ook de sterrencast kon niet overtuigen. Niemand, zelfs Elle Fanning niet, waar wij toch wel een beetje een crush op hebben. Waar dat allemaal aan ligt? Misschien toch het script. Spanning is toch iets wat je mag verwachten in een thriller. Niets is minder waar, wij vonden hem een hele lange tijd vrij spanningsloos. Voorspelbaar van begin tot eind. Is er dan niets positiefs te melden? Natuurlijk wel. Het camerawerk was top. Sorry Sofia, maar je hebt ons niet overtuigd met The Beguiled.

Regie: Sofia Coppola
Cast: Kirsten Dunst | Nicole Kidman | Elle Fanning | Colin Farrell 
Speelduur: 94 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.