The Ballad of Buster Scruggs

recensie The ballad of Buster ScruggsDe komische western The Ballad of Buster Scruggs is verdeeld over zes hoofdstukken. Ieder hoofdstuk vertelt zijn eigen verhaal, maar Buster Scruggs is de verbindende factor. Wat wij van The Ballad of Buster Scruggs vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Deze film is een omnibus. Dat betekent in dat geval dat zes aparte verhalen zijn gebundeld in één boek. Dat hebben wij ook moeten opzoeken, maar dan hebben we in ieder geval ook weer wat geleerd. De film begint met Buster zelf en gaat daarna nog vijf hoofdstukken verder. In al de zes verhalen staat één iemand centraal en dat is Buster Scruggs. De man die al zingend rondreist en een beruchte bandiet is. Alleen niemand gelooft dat hij die bandiet is, want zo ziet hij er niet uit.

Ons eindoordeel?

Cool, wij willen ook naar het Wilde Westen. Zo snel mogelijk. Dat is wat we denken bij de eerste van zes korte films in The Ballad of Buster Scruggs. Maar om eerlijk te zijn vonden we de film daarna dalen in zijn belevingswaarde. Waarschijnlijk omdat dat eerste filmpje zo typisch van de gebroeders Coen was. Droge humor, lekker muziekje en energiek. We like that.

Filmisch is de hele film natuurlijk weer heel mooi en over de acteurs en actrices niets te klagen. De energie die er op het begin is neemt alleen zo een duikvlucht, dat we de aandacht verloren. Dat is dan ook het grootste nadeel van de film vinden we. De verhalen zijn te onsamenhangend. Dan is 132 minuten voor een film ook wel erg lang.

The Ballads of Buster Scruggs begint energiek, maar eindigt in mineur voor ons. Cinematografisch nog steeds van hoge kwaliteit, maar uiteindelijk toch te onsamenhangend. Een Netflix Original, maar zeker geen gebroeders Coen Original. Wel een gave en bijpassende poster trouwens.

Regie: Ethan Coen | Joel Coen
Cast: Tim Blake Nelson | Zoe Kazan | James Franco | Liam Neeson
Speelduur: 132 minuten

Share

Een gedachte over “The Ballad of Buster Scruggs

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.