The Art of Happiness

recensie The Art of Happiness

Herinneringen is waar het grotendeels om gaat in de Italiaanse animatiefilm The Art of Happiness. Sergio besluit zijn taxi niet meer uit te komen na de dood van zijn broer. Wat resteert zijn goede en slechte herinneringen. Wat wij van The Art of Happiness vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Sergio is degene waar het om gaat. Nadat hij heeft gehoord over de dood van zijn broer, besluit hij zijn taxi niet meer uit te komen. Hij heeft goede en slechte herinneringen aan hem. Waarom maak je bijvoorbeeld bepaalde keuzes in je leven? En had je nu andere keuzes gemaakt?

Ons eindoordeel?

The Art of Happiness is haast poëtisch. Mede door het soms iets te zweverige taalgebruik, maar ook door het verhaal, waarin vele flashbacks zitten. Dat verhaal gaat grotendeels over Sergio, en dan met name over hoe hij het verlies van zijn broer verwerkt. Iedereen die in zijn taxi stapt heeft wel een link met die broer, wat het verwerken van het verlies voor Sergio niet makkelijker maakt. Die broer betekende alles voor hem, hij trok zich aan hem op en door hem gaf hij zijn grootste liefde op: de muziek. Mooie animaties en fijne muziek die naadloos verweven is in het verhaal, maken The art of Happiness een geslaagde animatiefilm.

Regisseur: Alessandro Rak
Cast: Leandro Amato | Nando Paone 
Speelduur: 83 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.