The Angels’ Share

recensie The Angels' Share

De komische dramafilm The Angels’ Share gaat over Robbie, die net vader is geworden. Met zijn criminele verleden komt hij niet gemakkelijk aan een baan, maar een whiskyproeverij brengt hem op een briljant idee. Wat wij van The Angels’ Share vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Werk vinden is best wel lastig als je een crimineel verleden hebt. Dat geldt ook voor Robbie (Paul Brannigan), die net vader is geworden. Tijdens zijn taakstraf komt hij een aantal mannen tegen, waarmee hij (samen met de reclasseringsambtenaar) whiskey gaat proeven op een stokerij. Lekker uitstapjes zijn dat, of niet dan? Maar goed! De meeste mannen zijn niet de meest snuggere, en dan zeggen we het nog netjes. Met zijn allen komen ze op een briljant idee, dat ze weer naar een andere stokerij brengt. Hun verleden spreekt alleen niet voor zich om het idee ook perfect uit te voeren.

Ons eindoordeel?

Wij garanderen je dat je gaat lachen. Zo niet, dan moet je misschien even naar de dokter om te laten nakijken of je lachspieren niet kapot zijn. Verwacht vooral geen typische maatschappij kritische film, zoals je normaal kunt verwachten van Ken Loach. Ja, kritiek zit er zeker in deze film, maar het is vooral de humor die het hem dus doet. Wij houden van Britse humor, dus voor ons is dat een pluspunt.

Ook als je van whiskey houdt dan zit je gebakken bij deze film. Een film die op het midden wel wat inkakt, maar dat op het einde toch weer goedmaakt. En ook het acteerwerk is heerlijk. Die acteurs moeten haast wel een beetje gek zijn in het echte leven, anders kun je dit toch niet voor elkaar krijgen? Perfect gecast in ieder geval.

The Angel’s Share is zeker niet Ken Loach zijn beste film, maar misschien wel zijn meest grappige. En houd je van whiskey, dan zit je wel goed met deze film.

Regie: Ken Loach
Cast: Paul Brannigan | Siobhan Reilly | John Henshaw
Speelduur: 101 minuten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.