Test Pattern

recensie Test Pattern

De dramafilm Test Pattern gaat over Renesha, die verkracht is. Zij wil samen met haar vriend een test laten doen in het ziekenhuis, maar regels houden hen tegen. Een ware test ook voor hun relatie. Wat wij van Test Pattern vinden lees je in onze recensie.

Het verhaal

Renesha en Evan ontmoeten elkaar op een avondje uit. Het klikt en al snel hebben ze een relatie. Ze werken aan hun toekomst en een nieuwe baan van Renasha moet gevierd worden. Als vervolgens blijkt dat Renesha is verkracht willen ze een test doen. Een zogenoemde ‘rape kit’ moet in het ziekenhuis worden aangevraagd. Dat blijkt alleen geen vanzelfsprekendheid en ze zijn genoodzaakt van ziekenhuis naar ziekenhuis te gaan. Een test doen is dus moeilijk, maar voor hun relatie is het ook een test.

Ons eindoordeel?

Wat zoetig begint in Test Pattern wordt al heel snel bitter en zuur. Dat contrast tussen die twee is zo duidelijk, dat het punt dat de makers daarmee willen maken ook heel duidelijk is. Een bureaucratische molen waar geen einde aan komt en niemand goed doet. Zowel niet voor de slachtoffers, als voor degene die er iets mee moeten. Regels halen zichzelf in op deze manier. En luisteren naar slachtoffers is zo belangrijk, maar ja, met zoveel regels is dat bijna onmogelijk.

Na het zien van deze film moesten we wat betreft de stijl denken aan twee films die wij eerder hebben gezien: Already Tomorrow in Hong Kong en Comfort. Een stijl die je vaker terugziet bij films met een kleiner budget. Daarbij gaat het echt om de inhoud. In dit geval dus over een zachtaardige tattoo artiest die samen met zijn nieuwe geliefde moet strijden om gehoord te worden. Het geheel voelde voor ons misschien wel te perfect aan, terwijl datgene wat is gebeurd toch echt heel veel met een mens doet. Dat voelde wij niet altijd, ook niet door de te gelikte manier van filmen.

We hadden het liever rauwer gezien, met meer emoties ook van de hoofdrolspelers. Het bleef teveel binnen de lijntjes kleuren, los van wat de makers ons duidelijk willen maken. Want dat er iets niet goed gaat in het systeem, dat is overduidelijk. Het einde was ook onbevredigend, maar juist dat was dan weer goed, want alles aan deze film voelt onbevredigend aan. Dit zou niet moeten mogen. Maar het gebeurt wel.

Wij vonden Test Pattern een iets te gelikte film voor het pijnlijke verhaal dat ze brengen. Het verhaal is erg sterk en maakt erg goed duidelijk wat een bureaucratische molen met twee mensen kan doen. Elkaar verliezen door toedoen van een ander. Au!

Regie: Shatara Michelle Ford
Cast: Brittany S. Hall | Will Brill | Gail Bean | Drew Fuller | Ben Levin
Speelduur: 82 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.