Tennessee Gothic

recensie Tennessee Gothic

In de komische horrorfilm Tennessee Gothic vlucht Sylvia voor een groep mannen. Ze belandt bij een weduwnaar en zijn onnozele zoon. Maar is Sylvia wel wie ze zegt dat ze is? Wat wij van Tennessee Gothic vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Sylvia is op de vlucht voor een paar mannen. Dat is wel duidelijk. waarom dat is, is niet duidelijk. Uiteindelijk vindt een weduwnaar aan de kant van de weg. Hij besluit haar mee te nemen naar zijn huis, waar ook zijn zoon woont. Sylvia blijft een tijd bij ze wonen, maar de mannen waar ze voor op de vlucht was zijn wel naar haar op zoek. En dan is er ook nog de eerwaarde van het dorp, die ook mening heeft over de situatie. Maar is Sylvia eigenlijk wel wie ze zegt dat ze is?

Ons eindoordeel?

We moeten eerlijk zijn, Tennessee Gothic is geen film die wij op voorhand zouden kijken. Regisseur Jeff Wedding mailde ons, of we de film wilden zien. Hij had ons namelijk gevonden omdat wij Harpoon (alleen te zien geweest op IFFR) hadden gerecenseerd. Naar aanleiding van dat antwoord waren we toch wel benieuwd naar deze indie.

Eigenlijk was hij best wel grappig; de seksscènes deden ons aan Benny Hill denken. De beginscène is raak, want je vraagt je gelijk af wat er aan de hand was. Dat gaat in het vervolg van de film ook zo. Silvia is namelijk mysterieuzer dan alle andere personages. Filmisch is het alleen niet altijd even goed (tegenlicht moet wel functioneel zijn) en ook het acteerwerk is niet vlekkeloos (Jackie Kelly in de rol van Sylvia speelt nog prima). Daarnaast is het scenario best rommelig. Origineel is de film dan wel weer te noemen, mede door de onvoorspelbaarheid.

Tennessee Gothic is een rasechte indie die in onze ogen perfect op het BUT Film Festival in Breda zou passen, want we zien namelijk best veel overeenkomsten met The Bad Man. Wie weet pikken ze hem op. Aan ons is hij, mede door het rommelige scenario, in ieder geval niet helemaal besteed.

Regie: Jeff Wedding
Cast: William Ryan Watson | Jackie Kelly | Victor Hollingsworth
Speelduur: 88 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.