Tengo Sueños Eléctricos

recensie Tengo Sueños Eléctricos

Waardering: 3 uit 5.

De dramafilm Tengo Sueños Eléctricos gaat over Eva, die bij haar gescheiden vader gaat wonen. Dat samenwonen gaat zeer moeizaam, waarbij ze hun woede geregeld op elkaar af reageren. Wat wij van Tengo Sueños Eléctricos vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Eva haar ouders zijn gescheiden. Ze wil graag bij haar vader wonen, want haar moeder en zusje kan ze niet luchten. Alleen lijkt haar vader veel op zijn dochter. Al stuurloos proberen ze er het beste van te maken, waarbij ze beide zoeken naar genegenheid, maar zeker ook de gewenste stabiliteit. Ruzies zijn het gevolg, waarbij ze hun woede menigmaal op elkaar af reageren. Eva ziet langzamerhand in dat het leven voor volwassen ook geen vanzelfsprekendheid is.

Ons eindoordeel?

In Tengo Sueños Eléctricos zie je twee puike acteerprestaties. Zowel Daniela Marín Navarro (Eva en ook een Costa Ricaanse look a like van Zendaya) als Reinaldo Amien (haar vader) acteren zeer geloofwaardig en overtuigend.

Overtuigend acteerwerk dus, maar ook een mager plot. De film ademt weliswaar coming of age (Eva ontdekt het volwassen leven), maar soms is het te gemakkelijk wat je ziet. Zowel Eva als haar vader ogen heel naïef. Zo naïef, dat het niet altijd geloofwaardig is. En die vriend van die vader, ja, het kan wat je ziet, maar ook dat is ongeloofwaardig. Dat gaat best ver, wat dan ook wel weer kan in een film; het is tenslotte is film en niet het echte leven. Neemt niet weg dat het soms ongemakkelijk is om te kijken. Die vader kan overigens wel een cursus anger management krijgen. Kan dochterlief meteen mee, met haar manipulatieve gedrag. Filmisch oogt het allemaal wel lekker rauw.

Tengo Sueños Eléctricos is een coming of age met een te gemakkelijk plot. Tegelijkertijd kijkt de film soms ongemakkelijk weg. Het acteerwerk daarentegen is uitmuntend, net als de rauwe beelden.

Regie: Valentina Maurel
Cast: Daniela Marín Navarro | Reinaldo Amin | Vivian Rodriguez
Speelduur: 104 minuten
Releasedatum: 17-8-2023 (ook via Picl)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.