Te Ver Weg

recensie Te Ver Weg

De familiefilm Te Ver Weg gaat over de 12-jarige Ben, die verhuist naar een nieuw dorp. Eerst voelt hij zich niet welkom, maar nadat hij gaat voetballen wel. Vluchteling Tariq zorgt voor jaloezie bij Ben. Wat wij van Te Ver Weg vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Ben is 12 jaar als hij moet verhuizen. Super balen natuurlijk, want op die leeftijd nieuwe vriendjes maken is moeilijk. Hij blijkt ook een buitenbeentje op school, maar dat verandert als hij zich aanmeldt bij de plaatselijke voetbalvereniging. Hij wordt omarmt en hij is weer blij. Totdat de vluchteling Tariq bij de club komt, want daardoor wordt Ben jaloers. Tariq blijkt alleen geen wedstrijden te mogen voetballen, want hij heeft geen spelersvergunning. Ben besluit Tariq beter te gaan leren kennen.

Ons eindoordeel?

Een goede familiefilm onderscheidt zich van de anderen door zowel voor jong als oud een fijne kijkbeurt te zijn. Nu behoren wij tot de oude doelgroep, dus oordelen over de jeugd kunnen we helaas niet. En een 1-jarige dochter zullen we maar niet om haar oordeel over Te Ver Weg vragen, want dat blijft een beetje bij blablalbla.

Het goede aan deze film vinden wij het actuele dat ze aanstippen. Vluchtelingen hebben het vaak moeilijk, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. Deze film is wat dat betreft maatschappijkritisch die een les voor jong en oud is.

Voor volwassenen vonden we de film te simpel, daar waar deze film voor jongeren misschien wel te moeilijk is. Je moet maar net een kind hebben dat interesse toont in dit onderwerp. Wat dat betreft missen we ook het kinderlijke en misschien wel de broodnodige lach. Dat laatste ontbreekt. Als er iets wel mooi is aan deze film, dan is het wel de hoop. De hoop die een samenleving geeft aan een iemand. Dat beetje hoop is broodnodig, want de wereld draait niet alleen om jezelf.

Te Ver Weg is maatschappijkritisch en geeft een duidelijke boodschap af. Hoop is iets wat je een ander kunt geven, want de wereld draait niet alleen om jezelf.

Regie: Sarah Winkenstette
Cast: Boyan van der Heijden (Stem) | Christiaan Schreuder (Stem)
Speelduur: 89 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.